Livenyheter från Sveriges största nyhetskällor

Tipsa en kompis

15:54

Blåvitt kan tvingas flytta sin premiär

Gräset på Gamla Ullevi håller inte måttet.Nu riskerar IFK Göteborg att tvingas flytta sin allsvenska hemmapremiär mot Elfsborg, enligt GT:s uppgifter.

Tipsa en kompis

15:15

Alexander Isak: ”Jag känner mig farlig”

Anfallstalangen Alexander Isak, 19, blev den dyraste spelare någonsin från allsvenskan när han såldes till Borussia Dortmund.
Efter att ha hamnat i frysboxen i Tyskland gör han nu succé i Nederländerna – och hoppas på speltid i landslaget.
– Jag känner mig farlig, säger han till SVT Sport.

Tipsa en kompis

15:00

Uwe Rösler saknas – har åkt till Portugal

Samtliga allsvenska huvudtränare har samlats på upptaktsträffen i Stockholm – bortsett från Uwe Rösler.Malmö FF-tränaren är i stället i Portugal.– Eftersom det handlar om min tränarlicens var det här viktigt att prioritera, säger han till klubbens hemsida.

Läs mer »

Livenyheter från Sveriges största nyhetskällor

Tipsa en kompis

23:31

Ken Sema tillbaka i landslaget: ”Nu ler jag igen”

Ken Sema är tillbaka i det svenska landslaget till EM-kvalmatcherna mot Rumänien och Norge.
Den trixige yttern kommer från en bra säsong med Watford och nu leker fotbollslivet.
– Jag spelar i en bra liga och ett bra lag – Jag har bra självförtroende – det blir inte mycket större, nu ler jag igen, säger Sema till SVT Sport.

Tipsa en kompis

Igår 20:08

Mittbackskris i Sverige inför EM-kvalet

Frågetecknena växer sig större inför Sveriges stundande EM-kvalmatcher mot Rumänien och Norge. Victor Nilsson Lindelöf lämnade återbud i går, likaså Pontus Jansson.
Dessutom: Både Andreas Granqvist och Filip Helander dras med mindre skador.

Tipsa en kompis

Igår 16:42

Nödlösningen: ”Han kan spela mittback”

Två viktiga EM-kvalmatcher mot Rumänien och Norge – utan två viktiga mittbackar. Nödlösningen kan bli Mikael Lustigpå positionen.– Han kan spela mittback, han spelade där senast i går, säger Janne Andersson.

Tipsa en kompis

Igår 15:39

Jannes hyllning till Isak: ”Det är jätteroligt att se”

Nej från Victor Nilsson Lindelöf och Pontus Jansson skadad.Två bakslag drabbade Sverige inför måndagens samling i Stockholm.Desto roligare tyckte förbundskaptenen det var att se Alexander Isak göra ett drömmål mot Feyenoord.– Ett riktigt klassmål, säger Janne Andersson.

Tipsa en kompis

Igår 15:04

Nannskog: Milosevic borde varit med i landslagstruppen

Mittbackarna Pontus Jansson och Victor Nilsson Lindelöf har lämnat återbud till den pågående landslagssamlingen. Jansson på grund av skada och Lindelöf på grund av ”personliga skäl”. Då har förbundskapten Janne Andersson valt att ersätta med Sotirios Papagiannopoulus.
– Jag kanske hade slängt in Alexander Milosevic som gör det bra i Nottingham isället. Papagainnopoulus får inte jättemycket speltid i FC Köpenhamn, medan Milosevic får det i Nottingham, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Tipsa en kompis

Igår 15:01

Jansson borta i tre veckor

Pontus Jansson har tackat nej till Sveriges kommande EM-kvalmatcher på grund av skada. Leeds svenske landslagsback skadade knäet i ligamötet med Sheffield United i lördags och det har varit oklart hur länge 28-åringen blir borta.

Tipsa en kompis

Igår 13:42

Hammarby lånar tidigare skyttekung

Hammarby lånar in islänningen Vidar Örn Kjartansson från ryska Rostov. Låneanfallet sträcker sig fram till sommaruppehållet.

Tipsa en kompis

Igår 13:24

Bilden på Kjartansson bekräftar värvningen

Vidar Örn Kjartansson är klar för Hammarby.Anfallaren som även ryktats till Djurgården lånas in till klubben.Det bekräftas av hans agent för isländska sajten Fotbolti.net.

Tipsa en kompis

Igår 12:20

JUST NU: Kan stängas av för målgesten i CL

Cristiano Ronaldo firade sitt hattrick mot Atlético Madrid med omdiskuterad målgest.Nu riskerar Juventus-stjärnan att stängas av.Enligt Marca utreds Ronaldo av Uefa och får sin dom på torsdag.

Tipsa en kompis

Igår 12:08

Landslagsångesten: ”Fan, känns inte bra

I dag samlas det svenska landslaget inför EM-kvalet mot Rumänien och i centrum står ”Landsfadern”, lagkaptenen Andreas Granqvist.Ett remarkabelt faktum för en mittback som för fem år sedan var tveksam till sin egen landslagskarriär.–Ofta kände jag: ”Det känns inte bra detta”, säger Granqvist.

Tipsa en kompis

Igår 11:32

”Det kommer inte regna pengar över damverksamheterna”

I dagsläget har sex av sexton herrallsvenska lag damverksamhet, men då Elfsborg och IFK Göteborg nu också har beslutat sig för att gå den vägen så kommer den siffran att öka till åtta. Enligt generalsekreterare vid Elitfotboll Dam, Linda Wijkström, är utvecklingen positiv, men inte någon mirakelkur.
– Det är inte så att det kommer regna pengar över damverksamheterna bara för att de går in i en herrverksamhet. Däremot kan det underlätta i form av organisation, säger hon till SVT Sport.

Vad vill du läsa om?