Livenyheter från Sveriges största nyhetskällor

Tipsa en kompis

17:01

Djurgården öppnar för fler värvningar

Djurgården snuvades på Vidar Örn Kjartansson - som gick till Bajen.Nu öppnar Djurgårdens sportchef för att förstärka laget innan premiären.– Det är mycket möjligt att det kan ansluta någon spelare in, säger Bosse Andersson.

Tipsa en kompis

16:36

Snart premiär – så är läget i allsvenska lagen

Det är bara knappt två veckor kvar till att allsvenskan 2019 sparkar igång. Pusslen som är de 16 lagens truppbyggen börjar se kompletta ut – men än kan fortfarande en del saker hända.

Här är läget i samtliga lag, så som det ser ut nu.

Tipsa en kompis

16:28

Larsson om nya kvalsituationen: ”Inte varit med om det”

Tio raka tävlingsmatcher.
Landslagsveteranen Sebastian Larsson och hans lagkamrater hamnar i en helt ny situation i EM-kvalet.
– Jag har inte varit med om det är tio kvalmatcher i rad, säger han till SVT Sport.

Läs mer »

Livenyheter från Sveriges största nyhetskällor

Tipsa en kompis

Tuesday 19 March

”Jag gillar inte den här underdogmentaliteten”

Helsingborg IF är nykomling.Men i samband med den allsvenska upptaktsträffen tippas att laget klarar sig kvar.Det är tränaren Per-Ola Ljung nöjd med.– Jag gillar inte den här underdogmentaliteten men någonstans måste vi ödmjukt acceptera nuläget, säger Ljung.

Tipsa en kompis

Tuesday 19 March

Upptaktsträffen: Allsvenskan 2019

Den 31 mars drar herrallsvenskan i gång men redan i dag är det upptaktsträff. Vilket lag är favorit till att vinna och vilka spås åka ur? Häng med från 18.30 med SVT Sport.

Tipsa en kompis

Tuesday 19 March

Hyllningen till ikonerna på Malmös nya tröjor

Malmö FF har presenterat årets matchtröja.Den ses som en hyllning till det lag som tog sig till final i Europacupen 1979.– Ett av de stoltaste ögonblick vi har i föreningen då vi var näst bäst i Europa, säger MFF:s presschef Peter Åhlander.

Tipsa en kompis

Tuesday 19 March

Utspelet: ”De lagen är bäst i Sverige nu”

Tre backar ut – och tre in.AIK:s sportchef Björn Wesström hyllar nyförvärvet Karol Mets och ger sin syn på vilka rivaler som är starkast.– Häcken och AFC Eskilstuna är i final i cupen – de är de två bästa lagen i Sverige just nu, säger han.

Tipsa en kompis

Tuesday 19 March

Blåvitt kan tvingas flytta sin premiär

Gräset på Gamla Ullevi håller inte måttet.Nu riskerar IFK Göteborg att tvingas flytta sin allsvenska hemmapremiär mot Elfsborg, enligt GT:s uppgifter.

Tipsa en kompis

Tuesday 19 March

Alexander Isak: ”Jag känner mig farlig”

Anfallstalangen Alexander Isak, 19, blev den dyraste spelare någonsin från allsvenskan när han såldes till Borussia Dortmund.
Efter att ha hamnat i frysboxen i Tyskland gör han nu succé i Nederländerna – och hoppas på speltid i landslaget.
– Jag känner mig farlig, säger han till SVT Sport.

Tipsa en kompis

Tuesday 19 March

Uwe Rösler saknas – har åkt till Portugal

Samtliga allsvenska huvudtränare har samlats på upptaktsträffen i Stockholm – bortsett från Uwe Rösler.Malmö FF-tränaren är i stället i Portugal.– Eftersom det handlar om min tränarlicens var det här viktigt att prioritera, säger han till klubbens hemsida.

Tipsa en kompis

Tuesday 19 March

Både älskad och hatad: Bråket bakom CL-pokalen

Det är kanske inte den vackraste pokalen. Och skaparna själv föredrar en annan.Men det är sju kilo mässing och silver som alla fotbollsspelare drömmer om att lyfta.Pokalen hade aldrig haft de stora öronen och kallats för ett överviktigt missfoster om det inte vore för en konflikt mellan Europas stora fotbollsländer.– Den är inte helt lätt att lyfta, säger Jesper Blomqvist som vann Champions League med Manchester United.

Tipsa en kompis

Tuesday 19 March

Isaks hälsning till AIK: ”Inte fått min bonus”

Alexander Isak är uttagen till landslagets EM-kvalmatcher.Supertalangen pratar varmt om sin moderklubb AIK – och tror att de kan försvara sitt SM-guld.– Jag tror det finns goda chanser, säger han under tisdagens pressträff.

Tipsa en kompis

Tuesday 19 March

Jessica Samuelssons kamp mot klockan: ”Ska träffas på torsdag”

Landslagets högerback Jessica Samuelsson, 27, har tidigare varit given i den svenska backlinjen.
Men nu dras Arsenalproffset med skador och är inte uttagen i den sista landslagstruppen före VM.
– Jag ska träffa Jessica på torsdag och hoppas då att få några bra svar kring hennes matchning, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till SVT Sport.

Tipsa en kompis

Tuesday 19 March

Hammarby värvar ny anfallare

I går presenterades Vidar Örn Kjartansson.I dag presenterade Hammarby ännu en anfallare – Filston Mawana som närmast kommer från Hoffenheim.– Det känns fantastiskt att vara här, säger han till Hammarbys hemsida.

Kommentera nyheterna på Facebook

Vad vill du läsa om?