Tipsa en kompis

2008-06-09

Jeremy Toulalan, Frankrike och Adrian Mutu, Rumänien

Tråkig match gav ingen utdelning

Publiken buade ordentligt när Rumänien och Frankrike spelade 0-0 i premiärmatchen i grupp C. Den mållösa matchen och det låga tempot gillades inte av supportrarna som vädrade sitt missnöje.
-Vi var nervösa, så är det ofta i den första matchen, säger Frankrikes förbundskapten Raymond Domenech.

Rumänien som hamnat i samma grupp som tre av Europas bästa fotbollsländer valde att spela mycket defensivt och försökte dra ned på tempot. De lyckades med taktiken, fransmännen hade förtvivlat svårt att nå igenom det rumänska försvaret och skapade bara ett fåtal chanser. Närmast var Nicolas Anelka i den första halvleken när han från nära håll nickade en bit över.

Den franske förbundskaptenen Raymond Domenech försökte väcka det franska anfallsspelet och i mitten av den andra halvleken bytte han ut både Anelka och anfallskollegan Karim Benzema. Det hjälpte inte, inhopparna var lika ofarliga som Anelka och Benzema.

Rumäniens defensiva taktik fungerade till punkt och pricka försvarsmässigt men det ledde också till att anfallsspelet var obefintligt. De skapade inte en enda farlig målchans på hela matchen och även om den rumänska publiken var nöjda med en poäng mot Frankrike så buade stora delar av publiken åt spelet. Under hela matchen sköts bara ett enda skott på mål, ett skott som den rumänske målvakten Bogdan Lobont räddade.

-Det som var positivt är att Gregory Coupet inte behövde göra en enda räddning, säger Raymond Domenech om faktumet att Rumänien inte sköt något skott på mål.
Den rumänske förbundskaptenen Victor Piturca var inte lika nöjd med poängen som de rumänska supportrarna. Han hade siktat på en seger.

-Personligen ville jag ha tre poäng för Frankrike är inte som de har varit, det kunde man se i dag. Vårt mål var tre poäng men det var ändå ett rättvist resultat, säger Piturca.
För både Frankrike och Rumänien väntar nu två väldigt tuffa matcher när de ska spela mot Holland och Italien när gruppspelet går vidare. Förbundskaptenen Domenech inser att det blir tufft nu.

-Vi är i den situationen att varje match kan handla om direktutslagning. Det är två matcher kvar och sex poäng att ta. Jag är varken pessimistisk eller optimistisk, säger Domenech.

Du måste vara inloggad för att kommentera.
Logga in eller skapa ett konto via knapparna uppe till höger

Livenyheter från Sveriges största nyhetskällor

Tipsa en kompis

Wednesday 18 June

Arjen Robben, Nederländerna, tar sig förbi Cosmin Contra, Rumänien

Nederländerna vann trots bänkade stjärnor

Rumänien misslyckades med att de nödvändiga poängen och är därmed utslaget ur turnerningen. Svårast tänkbara motstånd väntar Sverige om de tar sig till kvartsfinal.

Läs mer »

Tipsa en kompis

Wednesday 18 June

Italien vidare - Frankrike utslaget

Glädjescener när Italien tar sig vidare till kvartsfinal

Italien vann den helt avgörande matchen mot Frankrike.

2-0-segern i kombination med Hollands seger mot Rumänien gör att Italien spelar kvartsfinal mot Spanien på söndag.


Läs mer »

Tipsa en kompis

Friday 13 June

Nederländerna gick enkelt vidare från "Dödens grupp"

Dirk Kuyt jublar efter det första av många mål i matchen

Frankrike berövades på en straffspark.
I stället för kvittering kunde Nederländerna, välförtjänt, utöka och vinna med 4–1.

Nederländerna har nu krossat de båda VM-finalisterna och är klart för kvartsfinal.


Läs mer »

Tipsa en kompis

Friday 13 June

Adrian Mutu gör ett 1-0 till Rumänien

Oavgjort för Italien

1-1. Så slutade Italien-Rumänien.
Lagen gjorde två snabba mål inom loppet av två minuter i andra halvlek.
Med knappt tio minuter kvar räddade den italienske målvakten Buffon sitt lag kvar i turneringen när han tog en straff från Adrian Mutu.

Läs mer »

Tipsa en kompis

Friday 13 June

Inför Frankrike - Nederländerna

Den franske förbundskaptenen Raymond Domenech var inte nöjd med spelet i matchen mot Rumänien. När det nu vankas match mot imponerande Nederländerna aviserar fransosen att det kan bli ett par ändringar i startelvan.
- Jag tvekar över fyra positioner i laget, säger han.


Läs mer »

Tipsa en kompis

Friday 13 June

Kommer Luca Toni lyckas bättre mot Rumänien?

Inför Italien - Rumänien

Efter den katastrofala insatsen mot Nederländerna väntar nu en viktig match för de regerande världsmästarna Italien. En match Italien helst måste vinna för att ta sig vidare.
- Om vi undviker misstagen vi gjorde mot Nederländerna klarar vi det, säger vänsterbacken Gianluca Zambrotta.

Läs mer »

Tipsa en kompis

Tuesday 10 June

Nederländerna bäst hittills i EM

Ruud Van Nistelrooy efter det omdiskuterade målet

Det var kallduscharnas kväll för Italien. Holland imponerade och straffade italienarna två gånger om med snabba omställningar. Holland har nu tagit ett handfast grepp om dödens grupp och världsmästarna är satta under press efter EM:s bästa match hittills.


Läs mer »

Tipsa en kompis

Monday 9 June

Inför Rumänien - Frankrike

kväll är det dags för de två första matcherna i dödens grupp. Och de flesta är överens om att det är framför allt tre lag – Frankrike, Italien och Holland – som slåss om de två slutspelsplatserna. Det vill Rumänien ändra på.
- Tittar man på de fyra lagen är det förståeligt att folk säger att vi är underdogs. Men vårt mål är att folk ska ändra uppfattning om det, säger förbundskaptenen Victor Piturca.


Läs mer »

 

Kommentera nyheter om Grupp C på Facebook

Senaste nytt Grupp C