Tipsa en kompis

2008-06-18

Glädjescener när Italien tar sig vidare till kvartsfinal

Italien vidare - Frankrike utslaget

Andrea Pirlo sätter säkert straffen

Italien vann den helt avgörande matchen mot Frankrike.

2-0-segern i kombination med Hollands seger mot Rumänien gör att Italien spelar kvartsfinal mot Spanien på söndag.

Matchen kunde inte ha fått en mer dyster öppning. Planens mest underhållande spelare – Franck Ribéry – skadade sig illa efter sju minuter och blev tvungen till att byta. Men eländet för Raymond Domenech var inte slut med det. 24 minuter in i matchen plockade Luca Toni snyggt ned en djupledsboll och Eric Abidal, för dagen mittback, tvingades kapa den gänglige anfallaren. Domaren Lubos Michels pekade på straffpunkten och visade dessutom Abidal det röda kortet. Andrea Pirlo satte straffen säkert och Frankrike hade fått en lång uppförsbacke. Utvisningen innebar att Samir Nasri, som kom in i den tionde matchminuten i stället för Ribéry, fick lämna plats för mittbacken Boumsong. Ett 16 minuter långt inhopp blev det för superlöftet Nasri.


Resten av halvleken blev en uppvisning av Luca Toni i missade möjligheter att utöka ledningen till 2-0. Dessutom hade Fabio Grosso en frispark som Gregory Coupet fick fingertopparna på och styrde i stolpen. Nära för ett Italien som inte direkt haft marginalerna med sig så här långt i turneringen när det gäller att sätta chanserna. Men så länge Rumänien inte fick in något mål mot Holland räckte det med 1-0 för Italien för att ta sig till kvartsfinal.


Frankrike försökte sätta press i inledningen av den andra akten men efter drygt en timme av matchen kom nästa motgång för Domenechs mannar. Daniele de Rossi drog på en frispark som såg ut att kunna räddas enkelt av Coupet.
Men när den nådde muren satte Henry ut en fot som ändrade riktning på bollen och ställde en liggande Coupet. Det var helt enkelt inte Frankrikes match. För Italien väntar nu Spanien i kvartsfinal på söndag. Det kan bli en klassiker mellan två storlag.

Du måste vara inloggad för att kommentera.
Logga in eller skapa ett konto via knapparna uppe till höger

Livenyheter från Sveriges största nyhetskällor

Tipsa en kompis

Wednesday 18 June

Arjen Robben, Nederländerna, tar sig förbi Cosmin Contra, Rumänien

Nederländerna vann trots bänkade stjärnor

Rumänien misslyckades med att de nödvändiga poängen och är därmed utslaget ur turnerningen. Svårast tänkbara motstånd väntar Sverige om de tar sig till kvartsfinal.

Läs mer »

Tipsa en kompis

Friday 13 June

Nederländerna gick enkelt vidare från "Dödens grupp"

Dirk Kuyt jublar efter det första av många mål i matchen

Frankrike berövades på en straffspark.
I stället för kvittering kunde Nederländerna, välförtjänt, utöka och vinna med 4–1.

Nederländerna har nu krossat de båda VM-finalisterna och är klart för kvartsfinal.


Läs mer »

Tipsa en kompis

Friday 13 June

Adrian Mutu gör ett 1-0 till Rumänien

Oavgjort för Italien

1-1. Så slutade Italien-Rumänien.
Lagen gjorde två snabba mål inom loppet av två minuter i andra halvlek.
Med knappt tio minuter kvar räddade den italienske målvakten Buffon sitt lag kvar i turneringen när han tog en straff från Adrian Mutu.

Läs mer »

Tipsa en kompis

Friday 13 June

Inför Frankrike - Nederländerna

Den franske förbundskaptenen Raymond Domenech var inte nöjd med spelet i matchen mot Rumänien. När det nu vankas match mot imponerande Nederländerna aviserar fransosen att det kan bli ett par ändringar i startelvan.
- Jag tvekar över fyra positioner i laget, säger han.


Läs mer »

Tipsa en kompis

Friday 13 June

Kommer Luca Toni lyckas bättre mot Rumänien?

Inför Italien - Rumänien

Efter den katastrofala insatsen mot Nederländerna väntar nu en viktig match för de regerande världsmästarna Italien. En match Italien helst måste vinna för att ta sig vidare.
- Om vi undviker misstagen vi gjorde mot Nederländerna klarar vi det, säger vänsterbacken Gianluca Zambrotta.

Läs mer »

Tipsa en kompis

Tuesday 10 June

Nederländerna bäst hittills i EM

Ruud Van Nistelrooy efter det omdiskuterade målet

Det var kallduscharnas kväll för Italien. Holland imponerade och straffade italienarna två gånger om med snabba omställningar. Holland har nu tagit ett handfast grepp om dödens grupp och världsmästarna är satta under press efter EM:s bästa match hittills.


Läs mer »

Tipsa en kompis

Monday 9 June

Jeremy Toulalan, Frankrike och Adrian Mutu, Rumänien

Tråkig match gav ingen utdelning

Publiken buade ordentligt när Rumänien och Frankrike spelade 0-0 i premiärmatchen i grupp C. Den mållösa matchen och det låga tempot gillades inte av supportrarna som vädrade sitt missnöje.
-Vi var nervösa, så är det ofta i den första matchen, säger Frankrikes förbundskapten Raymond Domenech.

Läs mer »

Tipsa en kompis

Monday 9 June

Inför Rumänien - Frankrike

kväll är det dags för de två första matcherna i dödens grupp. Och de flesta är överens om att det är framför allt tre lag – Frankrike, Italien och Holland – som slåss om de två slutspelsplatserna. Det vill Rumänien ändra på.
- Tittar man på de fyra lagen är det förståeligt att folk säger att vi är underdogs. Men vårt mål är att folk ska ändra uppfattning om det, säger förbundskaptenen Victor Piturca.


Läs mer »

 

Kommentera nyheter om Grupp C på Facebook

Senaste nytt Grupp C