Tipsa en kompis

2018-08-06

Elfsborg slog IFK Göteborg med 3-1 efter en övertygande insats

IF Elfsborg gjorde en stabil insats mot IFK Göteborg på Ryavallens gräsmatta när laget vann med 3-1 (1-0). Ungdomarna Elmin Kurbegovic, Denni Avdic och Henrik Svedberg svarade för målen

Läs på källsidan: www.elfsborg.se

Du måste vara inloggad för att kommentera.
Logga in eller skapa ett konto via knapparna uppe till höger

IFK Göteborg

Grundat år: 1904

Livenyheter från Sveriges största nyhetskällor

Tipsa en kompis

Tuesday 19 March

Krisen allt värre: Kval– hjälten lämnar truppen

Återbuden duggar tätt för Janne Anderssons landslag.Härnäst: Jakob Johansson som lämnar återbud på grund av ryggproblem.–Tyvärr består hans problem och kommer att lämna truppen, säger Janne Andersson.

Tipsa en kompis

Tuesday 19 March

Jakob Johansson lämnar landslaget

Jakob Johansson är nästa i raden av svenska spelare som lämnar den svenska landslagstruppen med ryggproblem. IFK Norrköpings Alexander Fransson kallas in som ersättare.

Tipsa en kompis

Tuesday 19 March

Blåvitt kan tvingas flytta sin premiär

Gräset på Gamla Ullevi håller inte måttet.Nu riskerar IFK Göteborg att tvingas flytta sin allsvenska hemmapremiär mot Elfsborg, enligt GT:s uppgifter.

Tipsa en kompis

Tuesday 19 March

Efter anmälan mot IFK Göteborg – nu svarar klubben

I gruppspelsmatchen i Svenska cupen mellan IFK Göteborg och Gais avfyrade IFK Göteborgs supportrar raketer och matchen var tvungen att avbrytas. Efter många turer slutade det med att Gais tilldelades segern med 3-0. Sedan anmälde riksombudet (RO) Henrik Engvall IFK Göteborg till disciplinnämnden för brister i visitation och avsyning av arenan innan matchen.

Tipsa en kompis

Monday 18 March

”Det kommer inte regna pengar över damverksamheterna”

I dagsläget har sex av sexton herrallsvenska lag damverksamhet, men då Elfsborg och IFK Göteborg nu också har beslutat sig för att gå den vägen så kommer den siffran att öka till åtta. Enligt generalsekreterare vid Elitfotboll Dam, Linda Wijkström, är utvecklingen positiv, men inte någon mirakelkur.
– Det är inte så att det kommer regna pengar över damverksamheterna bara för att de går in i en herrverksamhet. Däremot kan det underlätta i form av organisation, säger hon till SVT Sport.

Tipsa en kompis

Monday 18 March

Hysén avslöjar sin plan för framtiden

GÖTEBORG. Tobias Hysén, 37, har lagt elitkarriären på hyllan, gett sig in i krogbranschen, blivit spelande tränare för division 6-laget Kungsbacka City och resurstränare i IFK Göteborg.Nu berättar Blåvitt-ikonen om ytterligare en plan för framtiden:– Jag ska gå de nödvändiga kurserna som ger mig behörighet att sitta med på bänken i allsvenskan, säger Hysén i BBpodd.

Tipsa en kompis

Saturday 16 March

Rött kort till motståndaren – då kvitterade Blåvitt

0–2 mot Falkenberg för en vecka sedan.1–1 mot Varbergs Bois på lördagen.IFK Göteborg har en del att jobba på fram till den allsvenska premiären mot AFC om två veckor.– Vi ska vinna en sådan här match, säger Blåvitts mittback André Calisir till GP.

Tipsa en kompis

Friday 15 March

Blåvitt om damlaget: ”Målet i IFK Göteborg är alltid att spela i eliten”

I måndags klubbade IFK Göteborg att de ska starta ett damlag på seniorsidan. Hur de ska göra det är än så länge oklart, men förr eller senare ska de spela elitfotboll.
– Målsättningen i IFK Göteborg är alltid att spela i eliten och även då det gäller damer. Sedan kanske man inte gör det år ett, men det är den långsiktiga ambitionen, säger klubbens ordförande SVT Sport.