Tipsa en kompis

2011-08-23

Landskamp på Olympia

Dragan Kapcevic

Tomas Backman

Ja ni läste rätt. Det har idag spelats landskamp på min gamla hemmaarena Olympia. Det handlade dock om P-15 landslaget och den lilla orten Bredbyn i de djupa skogarna i Norrland…

Bredbyn som är beläget cirka 4 mil från Örnsköldsvik och befolkas av cirka 1200 invånare hade alltså äran att vara värdar för denna pojklandskamp mellan Sverige och Finland. Det låter konstigt, men jag som är fotbollsfostrad på just denna arena vet att engagemanget för fotbollen är stort och är inte förvånad.


Klubben, Anundsjö IF, som i vanliga fall huserar på planen har ett herrlag i division 2 och ett damlag i division 3. Här har bland annat Tomas Backman (som bland annat spelat i Djurgårdens IF) och Dragan Kapcevic (Nu Gefle IF) spelat ett antal matcher i den röd-vita dressen. Och så jag då förstås! Det som alltid präglat föreningen är ett stort engagemang från bygdens invånare, yngre spelare och föräldrar. Det bevisar om inte annat kvällens publiksiffra, 1000 åskådare, vilken innebar i princip samma antal som hela byns befolkning(!). Jag kan inte låta bli att gräma mig över att jag befinner mig 90 mil bort och inte kunde uppleva detta.


Hur gick då matchen, och hur ser landslagets framtid ut? Jo, Sverige visade vart skåpet ska stå och vann med 3-2. Mirza Halvdzic stod för två av målen och Rinor Nushi ett. Kanske två namn att lägga på minnet?  

Du måste vara inloggad för att kommentera.
Logga in eller skapa ett konto via knapparna uppe till höger

En Forwards Funderingar

Tipsa en kompis

Sunday 16 October

Grattis Malmö!

Igår säkrade Malmö sitt andra raka allsvenska guld. Matchen blev aldrig någon nagelbitare då damerna iklädda vitt, rosa och grått körde över motståndarna Kif Örebro. Det blev en målfest av dess like, segersiffran blev hela 6 bollar mot noll.


Läs mer »

Tipsa en kompis

Thursday 6 October

Vinna eller försvinna?

Då var det dags för uppställning för EM-kval igen. I morgon 18.15 knäpps tv:n på och jag intar nagelbitarläge.  Visst, vi vann mot finländarna med 5-0 i somras men just nu känns det väldigt instabilt i det svenska landslaget. Inte minst efter förlusten mot Ungern…


Läs mer »

Tipsa en kompis

Wednesday 28 September

CL fortsätter

Gruppspelet i Champions Leauge fortsätter. Inte att förglömma är damerna som också har påbörjat cupen genom sextondelsfinaler, här har vi ju faktiskt svenska lag representerade i form av FC Malmö och Kopparbergs/Göteborg FC.


Läs mer »

Tipsa en kompis

Sunday 18 September

...och så gick det..

Sedan föregående inlägg vet nog alla hur de inledande matcherna av Champions League slutade. Matchen som jag själv såg fram emot, Barcelona-Milan, fick ett annat värde då Zlatan på grund av en ljumskskada tvingades stå över. Det hade varit intressant att se honom möta sitt forna lag. Milan lyckades dock utan svensken stå upp mot Barca på deras hemmaplan, 2-2 får anses vara en drömstart för Milan.


Läs mer »

Tipsa en kompis

Sunday 11 September

På tisdag drar det igång...

Äntligen är det åter dags för en höst med fotboll på hög nivå. Förutom internationella mästerskap med våra landslag är nog Champions League den mest intressanta turneringen i fotbollsvärden.


Läs mer »

Tipsa en kompis

Thursday 1 September

Inför Ungern-Sverige

I morgon väntar en otroligt viktig match för det svenska herrlandslaget. Om de lyckas besegra Ungern har de säkrat en andraplats i gruppen. Ett steg närmre att få spela EM i sommar…


Läs mer »

Tipsa en kompis

Monday 15 August

Zlatan bara ler!

Gårdagens fotbollstittande bestod av vänskapsmatchen mellan AC Milan och Malmö FF. Självaste Zlatan var på plats i sin gamla hemmaarena och, enligt honom själv, ”mös”. Jag betvivlar honom inte, aldrig har väl han lett så mycket innan, under och efter en match!


Läs mer »

Tipsa en kompis

Monday 8 August

Fotboll i veckan

Så vankas det landslagsmatch igen. Denna gång är det herrarna som, förhoppningsvis, ska stå för underhållningen. På onsdags ställer Sverige upp mot Ukraina i Charkiv. En träningsmatch inför det kommande EM-kvalet.


Läs mer »

 

Kommentera nyheter om En forwards funderingar på Facebook