Tipsa en kompis

2011-09-01

Inför Ungern-Sverige

Zlatan och Hamrén smider planer inför morgondagen?

I morgon väntar en otroligt viktig match för det svenska herrlandslaget. Om de lyckas besegra Ungern har de säkrat en andraplats i gruppen. Ett steg närmre att få spela EM i sommar…

Snacket i media har i veckan, inte oväntat, handlat om Zlatan och hans skada som han ådrog sig i vänskapsmatchen Milan spelade mot Malmö. Det som dock är smått intill skrattretande är vilken uppståndelse Zlatans påstådda matchvikt har fått. 100 kilo säger vår superstjärna att han väger i dagsläget. Samtidigt är jag inte förvånad, den mannen skapar rubriker för vad som helst. 100 kilo eller ej, fotskadan verkar inte hindra honom från spel i morgon. Missar matchen gör dock vår stabile mittback Olof Mellberg, som också är en viktig kugge i laget.


Ungern är helt klart, efter Holland, det tuffaste motståndet i gruppen. Så vi får hoppas att allas vår Zlatan har rätt när han på presskonferensen i Ungern idag deklarerade att Sverige är där för att vinna.


Startelvan är ännu inte känd. Den släpps i morgon klockan 13.30. Frågan är om det kommer att bli så stora överraskningar. Det har spekulerats lite om huruvida Chippen Wilhelmsson tagit sig en plats i elvan, som själv säger sig vara i god form. Kommer Hamrén verkligen att låta Elmander eller Toivonen börja på bänk? Ingen idé att spekulera, i morgon har vi svaret. Hur han än gör tror jag att samtliga spelare är otroligt laddade. Dock kommer nog Ungern, som för övrigt har fler spelare borta än Sverige, vara också vara laddade då de har lika mycket som står på spel.


I morgon 19.45 gäller det.


HEJA SVERIGE!

Du måste vara inloggad för att kommentera.
Logga in eller skapa ett konto via knapparna uppe till höger

En Forwards Funderingar

Tipsa en kompis

Sunday 16 October

Grattis Malmö!

Igår säkrade Malmö sitt andra raka allsvenska guld. Matchen blev aldrig någon nagelbitare då damerna iklädda vitt, rosa och grått körde över motståndarna Kif Örebro. Det blev en målfest av dess like, segersiffran blev hela 6 bollar mot noll.


Läs mer »

Tipsa en kompis

Thursday 6 October

Vinna eller försvinna?

Då var det dags för uppställning för EM-kval igen. I morgon 18.15 knäpps tv:n på och jag intar nagelbitarläge.  Visst, vi vann mot finländarna med 5-0 i somras men just nu känns det väldigt instabilt i det svenska landslaget. Inte minst efter förlusten mot Ungern…


Läs mer »

Tipsa en kompis

Wednesday 28 September

CL fortsätter

Gruppspelet i Champions Leauge fortsätter. Inte att förglömma är damerna som också har påbörjat cupen genom sextondelsfinaler, här har vi ju faktiskt svenska lag representerade i form av FC Malmö och Kopparbergs/Göteborg FC.


Läs mer »

Tipsa en kompis

Sunday 18 September

...och så gick det..

Sedan föregående inlägg vet nog alla hur de inledande matcherna av Champions League slutade. Matchen som jag själv såg fram emot, Barcelona-Milan, fick ett annat värde då Zlatan på grund av en ljumskskada tvingades stå över. Det hade varit intressant att se honom möta sitt forna lag. Milan lyckades dock utan svensken stå upp mot Barca på deras hemmaplan, 2-2 får anses vara en drömstart för Milan.


Läs mer »

Tipsa en kompis

Sunday 11 September

På tisdag drar det igång...

Äntligen är det åter dags för en höst med fotboll på hög nivå. Förutom internationella mästerskap med våra landslag är nog Champions League den mest intressanta turneringen i fotbollsvärden.


Läs mer »

Tipsa en kompis

Tuesday 23 August

Landskamp på Olympia

Ja ni läste rätt. Det har idag spelats landskamp på min gamla hemmaarena Olympia. Det handlade dock om P-15 landslaget och den lilla orten Bredbyn i de djupa skogarna i Norrland…


Läs mer »

Tipsa en kompis

Monday 15 August

Zlatan bara ler!

Gårdagens fotbollstittande bestod av vänskapsmatchen mellan AC Milan och Malmö FF. Självaste Zlatan var på plats i sin gamla hemmaarena och, enligt honom själv, ”mös”. Jag betvivlar honom inte, aldrig har väl han lett så mycket innan, under och efter en match!


Läs mer »

Tipsa en kompis

Monday 8 August

Fotboll i veckan

Så vankas det landslagsmatch igen. Denna gång är det herrarna som, förhoppningsvis, ska stå för underhållningen. På onsdags ställer Sverige upp mot Ukraina i Charkiv. En träningsmatch inför det kommande EM-kvalet.


Läs mer »

 

Kommentera nyheter om En forwards funderingar på Facebook