Tipsa en kompis

2011-09-03

Tung förlust för Sverige

Elmander besviken efter tung förlust mot Ungern

Igår kväll spelade Sverige en viktig match borta mot i Ungern. Man spelade för att säkra ett avancemang till EM nästa sommar. Zlatan har vid två tidigare tillfällen avgjort två kvalmöten på tilläggstid borta mot Ungern. Denna gång var det istället Ungern som drog längsta strået och avgjorde matchen på övertid. Nu får vi istället se till att vinna resterande matcher, för det är absolut inte kört. Ungern och Sverige står efter matchen på samma poäng men Sverige har då en match mindre spelad, så än ger vi inte upp hoppet.

Sverige inledde matchen blekt och det var många som inte nådde upp till normal standard, som tur var så skapade inte heller Ungern speciellt många chanser. Efter den dåliga inledningen spelade vi upp oss något och lyckades skapa några chanser, bland annat ett bra skott av Elmander som målvakten precis lyckades rädda och bollen tog i stolpen. Elmander fick även chansen på returen men lyckades då inte få någon riktigt träff på bollen. Precis innan halvlek lyckas Ungern ta ledningen genom Imre Szabics. Strax innan detta hade Ungern missat en straff, som de bjöds på då Wendt tog med hand innanför straffområdet. Så att Ungern gick till halvtidsvila med ledningen var kanske inte helt orättvist ändå.

Andra halvlek såg betydligt bättre ut än den första, i den 60:e minuten gör Elmander en bra individuell prestation och rent av serverar Wilhelmsson som bara inte kan missa målet. 1-1 är ett faktum. Sedan står matchen lite och väger även om jag tycker det är Sverige som håller i taktpinnen och skapar flest chanser medan Ungern mest väntar på svenska misstag för att kunna kontra. Både Elmander och Zlatan har några lägen att avgöra i slutet av matchen men lyckas inte sätta dit dem. Även Kim Källström har ett riktigt bra skott utifrån som bara går några centimeter utanför målramen. Enda in i det sista så satt jag och hoppades, någonstans i bakhuvudet fanns de där två andra kval-möterna just här i Ungern, då Zlatan båda gångerna klev fram och avgjorde på övertid. Men den här gången var det Ungerns tur att avgöra på övertid genom Gergely Rudolf i den 90:e spelminuten.

I andra halvlek tycker jag att vi spelar upp oss och är spelmässigt bättre än Ungern men samtidigt som vi skapar en hel del chanser framåt så gör vi på tok för många enkla misstag bakåt. Detta utnyttjar Ungern på ett bra sätt och det är därför vi förlorar matchen. Vi ska absolut inte ta ifrån Ungerns prestation att de gör två mål men båda målen är egentligen inga målchanser utan de ungerska spelarna bjuds på två mål på grund av två enkla svenska misstag.
Alla svenska spelare kan betydligt bättre än vad de visade i gårdagens match. Dock vill jag ändå ge Elmander en eloge för att han genom hela matchen löper och kämpar och skapar några farliga målchanser. Även Wilhelmsson såg pigg ut och gör ett bra jobb ute på sin högerkant. Inhoppande Elm får även han klart godkänt för sitt inhopp övriga svenskar kan och borde spela bättre om de fortsättningsvis ska få bära den blågula tröjan.


Du måste vara inloggad för att kommentera.
Logga in eller skapa ett konto via knapparna uppe till höger

Jossans Inlägg

Jossan

Tipsa en kompis

Monday 17 October

EM- svenskarna håller formen

EM-svenskarna höll formen till sina ligamatcher. Tre av de bästa svenskarna från Hollandsmatchen fortsatte att imponera i sina respektive klubblag under helgen. Det lovar gott inför EM nästa sommar. Även om det är en lång väg att vandra innan dess. Men ett steg i rätt riktning.


Läs mer »

Tipsa en kompis

Sunday 9 October

Sverige har hittat en vänsterback!

Trots att Finland spelade bättre så var det Sverige som i fredags kväll tog hem tre viktiga poäng i denna för Sverige viktiga EM-kval match. Tack vare Sebastian Larsson och tack vare Martin Olsson, vår nya vänsterback?, vann Sverige med 2-1.


Läs mer »

Tipsa en kompis

Monday 26 September

Helsingborg Svenska mästare 2011

Trots att det återstår 3 omgångar av årets allsvenska är det redan avgjort vart bucklan går i år. Helsingborg har tio poängs försprång till AIK med tre omgångar kvar att spela, vilket är ett ointagligt försprång. Efter tolv års väntan fick äntligen Helsingborg bli mästare och ta hem titeln. Helsingborg är svenska mästare för sjunde gången och första gången sedan 1999. Detta står klart sedan HIF igår slog Gais med 3-1 och Malmö FF spelade oavgjort mot AIK.


Läs mer »

Tipsa en kompis

Wednesday 14 September

A-lagsdebut och Fotbollsgymnasium

Under mitt16:e år var det minst sagt mycket fotboll som var på tapeten. Det var året då jag gjorde både A-lagsdebut och började på fotbollsgymnasiet.


Läs mer »

Tipsa en kompis

Tuesday 30 August

Fortsättning på min fotbollssaga

Fick möjligheten att byta lag och tog den och vilket lyft och vilken utvecklingskurva det skulle visa sig vara. Fick vinna serien två år i rad, utvecklades till en riktig målskytt, utsedd till årets stjärnskott och gick från flicklagspel till att ta klivet upp i damlaget och spel i div 2.


Läs mer »

Tipsa en kompis

Wednesday 17 August

Min fotbollssaga

För mer än tjugo år sedan fick jag ett par fotbollsskor sedan den dagen har jag älskat att springa och sparka på den där runda lädergrejen. Under de säkert tio första av dom så var siktet helt inställt på att bli proffs och att få spela på heltid drömmen. Med åren har just den drömmen bleknat men intresset och glöden att sparka på bollen har alltid funnits och många helt fantastiska fotbollsår har jag fått uppleva. Seriesegrare, uttagen till smålandslaget, tredje plats i Gothia cup, 3 år på fotbollsgymnasium, ett antal klubbyten, division ett spel är bara några utav dem.


Läs mer »

Tipsa en kompis

Monday 8 August

Genrep, EM-kval och VM-kval

Nu är semestrarna slut och det är dags att ge sig in på fotbollsarenorna igen. På onsdag är det dags för herrlandslaget igen. Denna gång är det genrep mot Ukraina inför sluttampen av EM-kvalet som gäller. En oviktig match i sig men ett bra sätt att samla ihop truppen igen och få alla pusselbitar att falla på plats inför kommande EM-kvalmatcher. Sverige har en bra chans att ta sig vidare men allt kan hända så det gäller att inte bara ställa ut skorna och tro att det löser sig utan här gäller det, som Tommy Söderberg brukade säga, att jobba ända in i kaklet.

För någon vecka sedan stod det även klart vilka som blir Sveriges motståndare i kommande VM-kval. Sverige hade lite otur och fick en tuff lottning då man hamnade i grupp C tillsammans med Tyskland, Irland, Österrike, Kazakstan och Färöarna.

För Sveriges del var det en drömlottning ända fram till den sista urnan. Att få Tyskland i gruppen är tufft men absolut ingen omöjlighet. Vinnaren i varje grupp går direkt till VM 2014 i Brasilien. De åtta bästa tvåorna, av totalt nio, spelar sedan ett play off om de återstående fyra VM-biljetterna, av de totalt tretton som tillfaller Europa


Läs mer »

Tipsa en kompis

Thursday 4 August

Fotbollsfest i stan

Sett ur den fotbollsintresserades glasögon var vecka 29 fantastisk vecka i Göteborg. Veckan började med att de lysande landslagstjejerna kom hem och bli hyllade för deras bronsmedalj i VM i Tyskland. Hyllningarna var många, de tog start redan på Landvetter och fortsatte på Götaplatsen & sedan på Liseberg. Även ett besök på ett fullsatt gamla Ullevi där invigningen till Gothia cup ägde rum hanns med. Resten av veckan har varit ungdomarnas vecka här i Göteborg. Redan förra veckan började det droppa in ett och annat fotbollslag som kommit till stan för att lira boll i världens största fotbollsturnering, Gothia cup. Under söndagskvällen var det svårt att gå miste om vad som komma skall. Under måndagen drog turneringen igång och stan rent av kryllade av antusiastiska deltagare, tränare, ledare, supportrar och funktionärer.


Läs mer »

 

Kommentera nyheter om Jossans Inlägg på Facebook