Tipsa en kompis

2011-10-06

Vinna eller försvinna?

Mellberg är tillbaka.

Hamrén är lugn inför morgondagen.

Då var det dags för uppställning för EM-kval igen. I morgon 18.15 knäpps tv:n på och jag intar nagelbitarläge.  Visst, vi vann mot finländarna med 5-0 i somras men just nu känns det väldigt instabilt i det svenska landslaget. Inte minst efter förlusten mot Ungern…

Hamrén byter spelare i sin elva hej vilt, även om jag tycker att det är bra att prova olika spelkonstellationer kan jag tycka att det nu börjar bli lite väl mycket byten. Jag har svårt att se att Hamrén kommer att hitta en startelva som presterar mycket mer än vad som hittills åstadkommits. Mikael Lustig är den enda spelaren som varit på planen samtliga minuter under detta EM-kval. Rätt eller fel är svårt att säga men jag tror ändå att laget behöver få några matcher med samma elva för att de ska hitta varandra och bli trygga i spelet.


Sverige har stor press på sig då vinst innebär att de säkrar en andraplats i gruppen. Sverige är helt klart det bättre laget men vi kan inte vänta annat än ett Finland taggade till tusen. Olof Mellberg som är tillbaka efter sin knäskada hävdar att det ser positivt ut för laget då flera av spelarna verkar vara i form, något som media inte vill hålla med om. Jag kan inte heller påstå att det varit formtoppar för våra landslagsspelare den senaste tiden. Kul är i alla fall att Mellberg är tillbaka, även om man inte kan förvänta sig allt för mycket av honom direkt efter skadan.


Inför morgondagens match ser tabellen ut som följer:


Lag                   M    V    O    F                 Målskillnad   Poäng


Holland              8     8     0    0         34-5              24


Sverige             8     6     0    2          26-8              18


Ungern              9     6     0    3          22-14            18


Finland              8     3     0    5          15-14             9


Moldavien          8     2     0    6          8-15               6


San Marino         9      0    0    9          0-49              0


Sverige är efter förlusten mot Ungern tvingade att vinna mot Finland, annars kan vi säga hej då EM! Om Sverige förlorar har Ungern stor chans att gå förbi oss i tabellen eftersom de också innehar 18 poäng och Sverige i sin sista match ställs mot de överlägsna segrarna i gruppen, Holland.


Vi får hoppas att Sverige vågar satsa framåt och att de inte är allt för osäkra sedan den senaste matchen. Jag tror att det kommer att bli en nervkittlande rysare, jag hoppas att vi får se ett storspelande Sverige som visar vart skåpet ska stå.


Mot EM gott folk!

Du måste vara inloggad för att kommentera.
Logga in eller skapa ett konto via knapparna uppe till höger

En Forwards Funderingar

Tipsa en kompis

Sunday 16 October

Grattis Malmö!

Igår säkrade Malmö sitt andra raka allsvenska guld. Matchen blev aldrig någon nagelbitare då damerna iklädda vitt, rosa och grått körde över motståndarna Kif Örebro. Det blev en målfest av dess like, segersiffran blev hela 6 bollar mot noll.


Läs mer »

Tipsa en kompis

Wednesday 28 September

CL fortsätter

Gruppspelet i Champions Leauge fortsätter. Inte att förglömma är damerna som också har påbörjat cupen genom sextondelsfinaler, här har vi ju faktiskt svenska lag representerade i form av FC Malmö och Kopparbergs/Göteborg FC.


Läs mer »

Tipsa en kompis

Sunday 18 September

...och så gick det..

Sedan föregående inlägg vet nog alla hur de inledande matcherna av Champions League slutade. Matchen som jag själv såg fram emot, Barcelona-Milan, fick ett annat värde då Zlatan på grund av en ljumskskada tvingades stå över. Det hade varit intressant att se honom möta sitt forna lag. Milan lyckades dock utan svensken stå upp mot Barca på deras hemmaplan, 2-2 får anses vara en drömstart för Milan.


Läs mer »

Tipsa en kompis

Sunday 11 September

På tisdag drar det igång...

Äntligen är det åter dags för en höst med fotboll på hög nivå. Förutom internationella mästerskap med våra landslag är nog Champions League den mest intressanta turneringen i fotbollsvärden.


Läs mer »

Tipsa en kompis

Thursday 1 September

Inför Ungern-Sverige

I morgon väntar en otroligt viktig match för det svenska herrlandslaget. Om de lyckas besegra Ungern har de säkrat en andraplats i gruppen. Ett steg närmre att få spela EM i sommar…


Läs mer »

Tipsa en kompis

Tuesday 23 August

Landskamp på Olympia

Ja ni läste rätt. Det har idag spelats landskamp på min gamla hemmaarena Olympia. Det handlade dock om P-15 landslaget och den lilla orten Bredbyn i de djupa skogarna i Norrland…


Läs mer »

Tipsa en kompis

Monday 15 August

Zlatan bara ler!

Gårdagens fotbollstittande bestod av vänskapsmatchen mellan AC Milan och Malmö FF. Självaste Zlatan var på plats i sin gamla hemmaarena och, enligt honom själv, ”mös”. Jag betvivlar honom inte, aldrig har väl han lett så mycket innan, under och efter en match!


Läs mer »

Tipsa en kompis

Monday 8 August

Fotboll i veckan

Så vankas det landslagsmatch igen. Denna gång är det herrarna som, förhoppningsvis, ska stå för underhållningen. På onsdags ställer Sverige upp mot Ukraina i Charkiv. En träningsmatch inför det kommande EM-kvalet.


Läs mer »

 

Kommentera nyheter om En forwards funderingar på Facebook