Tipsa en kompis

2016-05-30

Säger upp sig – efter bara tio omgångar

Bosko Orovic, 43, lämnade Qviding för superettaklubben Syrianska inför säsongen.
Men nu – efter bara tio omgångar – säger tränaren upp sig, enligt GT:s uppgifter.
– Jag kan inte säga något nu, men jag ska ha ett möte med spelarna vid lunchtid, säger Orovic.

Läs på källsidan: www.expressen.se

Du måste vara inloggad för att kommentera.
Logga in eller skapa ett konto via knapparna uppe till höger

Syrianska FC

Livenyheter från Sveriges största nyhetskällor

Tipsa en kompis

Friday 12 January

Larmade om fusk: "Blev utsparkad"

Förra sommaren larmade Syrianskas dåvarande akademichef Stefan Fredriksson om matchfixning i ett av klubbens ungdomslag.Kort därefter sparkades han – utan förklaring, menar han.– Jag blev omilt behandlad och utsparkad från klubben, säger Fredriksson.Syrianskas före detta sportchef, Can Melkemichel, nekar till att det skulle finnas en koppling till matchfixningsärendet.

Tipsa en kompis

Wednesday 1 November

Polisanmäler tränaren – efter hård anklagelserna

Dalkurds tränare Andreas Brännström anklagade på sociala medier och i medierna Syrianska för systematisk matchfixning. Södertäljeklubben replikerar med att polisanmäla Brännström för förtal.

Tipsa en kompis

Tuesday 31 October

Tränaren anklagar laget för spelfusk

Dalkurds tränare Andreas Brännström har anklagat Syrianska för matchfixning.Nu har Syrianska svarat – med en motanklagelse.

Tipsa en kompis

Monday 30 October

Avgjort före slutomgången

Klart i toppen. Klart i botten. Så kan man summera Superettans näst sista omgång. Klart i toppen innebär att Brommapojkarna och Dalkurd tar hand om de allsvenska platserna och att Trelleborg får kvala. Klart i botten innebär att Syrianska och Åtvidaberg får lämna.

Klart är också att Frej tvingas till kval för nytt kontrakt. Just nu ligger även Norrby på negativ kvalplats. Varberg, Gefle, Örgryte och GAIS riskerar också att tvingas kvala. På lördag klockan 18 är serien färdigspelad och då blir också alla frågor besvarade.

Tipsa en kompis

Sunday 29 October

Krisen total – nu åker Syrianska ur superettan

Fotbollskrisen i Södertälje är total.Syrianska föll med 1-2 hemma mot Falkenberg och åker ur superettan.Nästa säsong väntar derbyn med Assyriska i division ett.

Tipsa en kompis

Saturday 7 October

Otäcka scenerna: "Hjärtat stannade"

Karlsunds IF vann med hela 16-0 mot Syrianska IF Kerburan i division 2. Men det var något helt annat som satt på spelarnas näthinnor efteråt. Syrianska Kerburans Bubakarry Fadika föll ihop på planen med hjärtstillestånd - och fick föras akut till sjukhus.– Hans hjärta stannade, säger lagansvarig Kristoffer Olsson.

Tipsa en kompis

Monday 2 October

Hett på nedre halvan av serien

I 26:e omgången gick Dalkurd till ensam tabelltopp efter 4-2 hemma mot nästjumbon Syrianska. BP tappade mark efter mållöst bortamöte med GAIS. Trean Trelleborg fick också nöja sig med oavgjort hemma mot Varberg.

Om det liknar ett tre-lags-race i toppen är det mera ovisst på den nedre halvan där Norrby och Frej tog storsegrar mot Falkenberg (4-1) respektive Värnamo (5-0). Med fyra omgångar kvar ligger Syrianska och Åtvidaberg på de två oönskade nedflyttningsplatserna.

Tipsa en kompis

Monday 4 September

Trelleborg ny trea

Efter Trelleborgs bortaseger mot Syrianska fick tränaren Patrick Winqvist frågan i Trelleborgs Allehanda:

"Hur förklarar man att Falkenberg vinner mot serieledaren Brommapojkarna med 5-1 borta för att sex dagar senare förlora med 4-0 hemma mot jumbon Gefle?"

Winqvist svarade: "Det är Superettan, där är inget som vanligt. Det visar att det inte finns några lätta matcher."

Trelleborg är ny trea på just Falkenbergs bekostnad och vinner Dalkurd tisdagens bortamatch i Helsingborg blir Borlänge-klubben ny tabelletta.

I Superettan - där allt händer…