Tipsa en kompis

2017-08-20

Tio omgångar kvar i Superettan

Två tredjedelar av Superettan är spelade. Brommapojkarna toppar och står med ena benet i Allsvenskan. Dalkurd skuggar och har också skaffat sig ett tabelläge som tyder på allsvensk fotboll 2018.

Om den allsvenska kvalplatsen är det desto hårdare med Falkenberg, Helsingborg, Trelleborg, Öster och Degerfors som de hetaste kandidaterna. På den nedre halvan är det också mycket jämnt då det gäller vilka lag som tvingas åka ut direkt och kvala för att hänga kvar.

Läs på källsidan: svenskfotboll.se

Du måste vara inloggad för att kommentera.
Logga in eller skapa ett konto via knapparna uppe till höger

Öster

Livenyheter från Sveriges största nyhetskällor

Tipsa en kompis

Sunday 17 February

Öster skrällde i dimman – slog allsvensk nykomling

Öster fick en drömstart i cupen.I tät dimma vann superettanlaget mot skadadedrabbade allsvenska nykomlingen Falkenbergs FF.

Tipsa en kompis

Thursday 31 January

Öster värvar – lämnar allsvenska nykomlingen

Öster värvar från allsvenska nykomlingen Helsingborgs IF.Ytterbacken Jonathan Larsson fortsätter karriären i superettanklubben kommande säsong.

Tipsa en kompis

Friday 28 December

Roar Hansen är klar för ny klubb

Han förde Öster tillbaka till allsvenskan 2012 och tränade Helsingborgs IF 2013 och 2014.Nu är Roar Hansen klar för Ängelholms FF.– Det känns både roligt och spännande. Det känns lite grann som att man börjar med ett projekt som ska byggas inför framtiden, säger tränaren till klubbens hemsida.

Tipsa en kompis

Monday 5 November

Över kvalstrecket – men bara en poäng

Gais klev över kvalstrecket.Men besvikelsen var ändå stor efter 1–1 mot Öster hemma på Gamla Ullevi.För det kan krävas seger mot Falkenberg, redan klart för allsvenskan, i sista omgången på lördag för att Gais ska spela i superettan även nästa år.– Vi kastade bort segern, nu får vi se till att vinna nästa match istället, säger Gais målskytt August Wängberg.

Tipsa en kompis

Saturday 6 October

Match avbruten efter skandalscener i superettan

Matchen mellan Öster och Landskrona i superettan är avbruten.
Bangers har slängts in på planen och matchbollar har stulits av bortafansen.
Det är ännu oklart om matchen kommer återupptas.

Tipsa en kompis

Saturday 6 October

Publikskandal i superettan – domaren bryter matchen

Nio sekunder in på andra halvlek i superettan-mötet mellan Öster och Landskrona smällde några bortafans av en smällare.Domaren Adam Ladebäck valde omedelbart att bryta matchen och kallade av spelarna från planen.

Tipsa en kompis

Monday 24 September

AFC Eskilstuna ger inte upp direktplats

AFC Eskilstuna har inte gett upp hoppet om att ta en av de två direktplatserna till fotbollsallsvenskan. Efter 3–0 hemma mot Öster hakar laget på superettans två topplag, Helsingborg och Falkenberg.

Tipsa en kompis

Monday 3 September

Falkenberg vände och vann – hotar Helsingborg i toppen

Falkenberg svängde bortamatchen mot Öster – och rycker närmare HIF.Nu får Anders Granqvist & Co se upp i toppjakten i superettan.