Tipsa en kompis

2018-03-13

Järnkaminernas protest: ”En oacceptabel krock”

På söndag spelar Djurgården kvartsfinal i SHL-slutspelet.Samma dag möter Djurgården AIK i semifinal av Svenska cupen."Det är en oacceptabel krock", skriver Djurgårdens officiella supporterförening Järnkaminerna i ett uttalande på sin hemsida.

Läs på källsidan: www.expressen.se

Du måste vara inloggad för att kommentera.
Logga in eller skapa ett konto via knapparna uppe till höger

Djurgårdens IF

Grundat år: 1891

Livenyheter från Sveriges största nyhetskällor

Tipsa en kompis

22:08

Isakssons tydliga besked – om VM

Med en straffräddning var Andreas Isaksson en av Djurgårdens stora derbyhjältar.Men dörren till landslaget är fortfarande tvärstängd, trots ett stundande VM.– Det skulle inte kännas rätt att vara med där. Så det är inte aktuellt, säger Isaksson till SportExpressen.

Tipsa en kompis

21:43

”Folk bryter ihop – det känns för jävligt”

En räddad straff till trots.AIK förlorade mot Djurgården i semifinalen av Svenska cupen.–Det känns för jävligt rent ut sagt, säger AIK:s målvakt Oscar Linnér.

Tipsa en kompis

21:24

Djurgården i cupfinal efter derbyseger mot AIK

Djurgården vann derbyt och cupsemifinalen mot AIK med 2-0 efter mål av Tinotenda Kadewere och Kerim Mrabti inför 21.200 åskådare på Friends Arena. För Djurgården var det första derbysegern på sju år. Nu väntar Malmö FF i cupfinalen den 10 maj. - Jag tittade bara på bollen och hoppades att den skulle gå in. Underbart att vinna, sa Tinotenda Kadewere efter vårvinterns fjärde cupmål.

Tipsa en kompis

21:16

Sitter som gisslan i ett dimmigt haveri

Är ni fortfarande vakna?Ett självklart Djurgården har vunnit ett derby mot ett oklart AIK och gått till cupfinal, och det är rätt signifikant, men lyssna på det här också:Vi bygger inte hus utan stuprännor, vi bygger inte gatukök utan fläkt, men av någon förbannad anledning har någon byggt en fotbollsarena i Solna utan ventil.

Tipsa en kompis

21:03

Till final efter första segern på sju (!) år

Det krävdes 19 försök.
Men på det tjugonde försöket, efter närmare sju års väntan, har Djurgården övervunnit derbyspöket.
I cupsemifinalen mot AIK vann Djurgården med 2–0 och avancerar till final mot Malmö FF.

Tipsa en kompis

20:15

Hjärnsläppet: ”Det där är helt idiotiskt”

Djurgårdens Kerim Mrabti fick ett drömläge att ge Djurgården ledningen när Dif tilldelades en straff i den första halvleken.Men AIK:s målvakt Oscar Linnér knep straffen efter Rasmus Lindkvists hjärnsläpp.– Helt idiotiskt, säger C Mores expert Alexander Axén.

Tipsa en kompis

19:43

Bilderna på stjärnan som fansen inte vill se

Drygt en timme försenat kom cupderbyt mellan AIK och Djurgården i gång.Men blåränderna fick en tråkig start.Redan efter en knapp halvtimmes spel tvingades lagkaptenen Jonas Olsson bryta matchen.– Det är jättetråkigt, säger C Mores Anders Andersson.

Tipsa en kompis

18:58

Fjärde cupfinalen i rad för Rosengård

För fjärde året i rad blir det final i Svenska Cupen mellan de två stora klubbarna – Linköping och Rosengård. Rosengård fixade finalplatsen på söndagen efter 2-1 i dramatisk semifinal mot Djurgården.

I lördags vann Linköping den andra semifinalen mot Eskilstuna med samma siffror.