Tipsa en kompis

2018-04-22

Makdemonstration av AIK – var klasskillnad

Segern mot IFK Göteborg var inget annat en maktdemonstration från AIK:s sida.Än mer imponerande blir segern med tanke på den svartgula skadehärva som Rikard Norling måste förhålla sig till.Nu var det bredden som avgjorde mot Blåvitt - men så många mer skador tål inte AIK.

Läs på källsidan: www.expressen.se

Du måste vara inloggad för att kommentera.
Logga in eller skapa ett konto via knapparna uppe till höger

IFK Göteborg

Grundat år: 1904

Livenyheter från Sveriges största nyhetskällor

Tipsa en kompis

15:54

Blåvitt kan tvingas flytta sin premiär

Gräset på Gamla Ullevi håller inte måttet.Nu riskerar IFK Göteborg att tvingas flytta sin allsvenska hemmapremiär mot Elfsborg, enligt GT:s uppgifter.

Tipsa en kompis

09:08

Efter anmälan mot IFK Göteborg – nu svarar klubben

I gruppspelsmatchen i Svenska cupen mellan IFK Göteborg och Gais avfyrade IFK Göteborgs supportrar raketer och matchen var tvungen att avbrytas. Efter många turer slutade det med att Gais tilldelades segern med 3-0. Sedan anmälde riksombudet (RO) Henrik Engvall IFK Göteborg till disciplinnämnden för brister i visitation och avsyning av arenan innan matchen.

Tipsa en kompis

Igår 11:32

”Det kommer inte regna pengar över damverksamheterna”

I dagsläget har sex av sexton herrallsvenska lag damverksamhet, men då Elfsborg och IFK Göteborg nu också har beslutat sig för att gå den vägen så kommer den siffran att öka till åtta. Enligt generalsekreterare vid Elitfotboll Dam, Linda Wijkström, är utvecklingen positiv, men inte någon mirakelkur.
– Det är inte så att det kommer regna pengar över damverksamheterna bara för att de går in i en herrverksamhet. Däremot kan det underlätta i form av organisation, säger hon till SVT Sport.

Tipsa en kompis

Igår 07:07

Hysén avslöjar sin plan för framtiden

GÖTEBORG. Tobias Hysén, 37, har lagt elitkarriären på hyllan, gett sig in i krogbranschen, blivit spelande tränare för division 6-laget Kungsbacka City och resurstränare i IFK Göteborg.Nu berättar Blåvitt-ikonen om ytterligare en plan för framtiden:– Jag ska gå de nödvändiga kurserna som ger mig behörighet att sitta med på bänken i allsvenskan, säger Hysén i BBpodd.

Tipsa en kompis

Saturday 16 March

Rött kort till motståndaren – då kvitterade Blåvitt

0–2 mot Falkenberg för en vecka sedan.1–1 mot Varbergs Bois på lördagen.IFK Göteborg har en del att jobba på fram till den allsvenska premiären mot AFC om två veckor.– Vi ska vinna en sådan här match, säger Blåvitts mittback André Calisir till GP.

Tipsa en kompis

Friday 15 March

Blåvitt om damlaget: ”Målet i IFK Göteborg är alltid att spela i eliten”

I måndags klubbade IFK Göteborg att de ska starta ett damlag på seniorsidan. Hur de ska göra det är än så länge oklart, men förr eller senare ska de spela elitfotboll.
– Målsättningen i IFK Göteborg är alltid att spela i eliten och även då det gäller damer. Sedan kanske man inte gör det år ett, men det är den långsiktiga ambitionen, säger klubbens ordförande SVT Sport.

Tipsa en kompis

Friday 15 March

JUST NU: Alvbåge tillbaka i allsvenskan

Sirius förstärker inför allsvenskan.På fredagen presenterade man värvningen av Blåvitt-profilen John Alvbåge.36-åringen lämnar därmed cypriotiska Nea Salamis.– Det känns jättebra. Sirius känns som ett väldigt spännande lag, säger Alvbåge.

Tipsa en kompis

Thursday 14 March

Elfsborg startar damlag

Det råder vårblomning av damfotbollssatsningar i Västsverige.
Först gick IFK Göteborg ut med att de startar ett damlag.
De är inte de enda som satsar på ett damlag.
För nu blir Elfsborg nästa herrallsvenska fotbollsklubb att starta ett damlag. Inför säsongen 2020 satsar man på damer i division 4.
– Vi vill bygga från grunden. Vi har föreslagit att detta ska vara det bästa på lång sikt, säger IF Elfsborgs ordförande Sune Lundqvist till P4 Sjuhärad.