Tipsa en kompis

2018-06-20

AIK möter irländskt lag i Europa League-kvalet

Lottat i Europa League för svensklagen.AIK går in i första kvalomgången och ställs där mot Shamrock Rovers.Preliminära speldatum för första kvalomgången är 12 och 19 juli.

Läs på källsidan: www.expressen.se

Du måste vara inloggad för att kommentera.
Logga in eller skapa ett konto via knapparna uppe till höger

AIK

Grundat år: 1891

Livenyheter från Sveriges största nyhetskällor

Tipsa en kompis

11:10

Zetterlund: ”Har aldrig känts så här tidigare”

Rolf Zetterlund är en av de mest framgångsrika AIK:arna genom tiderna - och vann titlar både som spelare och tränare i klubben.Han vet också hur det känns att vinna Guldbollen utan att ha gjort en enda A-landskamp, hur det är att höras i Palmeutredningen - och att ha Sigge Cedergren som granne.Men mest av allt vet han hur det känns att avgöra derbyn mot Hammarby.- Det bästa minne är när jag skojade med Ronnie Hellström och gjorde mål från 30 meter. Han pratar fortfarande om det när vi ses, säger Zetterlund.

Tipsa en kompis

10:25

Polisens besked: Höjd säkerhet inför derbyt

I samband med derbyt mellan Hammarby och Djurgården kastades en bengal från Djurgårdsklacken in på familjeläktaren.Inför seriefinalen mellan AIK och Hammarby har säkerhetsnivån nu höjts.– Arrangören har vidtagit en hel del åtgärder för att höja säkerheten, säger Christoffer Wedelin, polisens kommenderingschef.

Tipsa en kompis

10:05

”Finns det en läcka så är det inte bra”

Stefan Billborn menar att AIK haft en läcka i klubben. Tränaren hävdar att han fick reda på AIK:s startelva två dagar innan avspark inför derbyt i våras.Nu kommenterar Per Karlsson påståendet inför det heta Stockholmsderbyt.– Finns det en läcka så är det inte bra, säger mittbacken.

Tipsa en kompis

19:54

Bröt dystra sviten och hakar på i guldstriden

IFK Norrköping vägrar ge sig.Efter 2–0 borta mot Dalkurd skickar östgötarna en tydlig signal till AIK och Hammarby inför söndagens derby.Matchhjälte blev Kalle Holmberg med sitt första mål sedan i maj.FÅ BÄST KOLL: Följ Norrköping – direkt i Messenger

Tipsa en kompis

19:30

Elfsborgs hjälte: ”Jag har ständig kontakt med AIK”

BORÅS. Han värvades för att göra mål – och den förre AIK-spelaren Chinedu Obasi, 32, levererar för Elfsborg.Frågan är vad som händer efter säsongen.–Jag har kontakt med AIK hela tiden, säger anfallaren.

Tipsa en kompis

Igår 13:33

Hamad: ”Hur många SM-guld har AIK då?”

Ordkriget trappas upp inför derbyt mellan AIK och Hammarby.Alexander Milosevic menar att Hammarby försöker ha en kaxig attityd utåt - något som triggat i gång Hammarby-lägret inför matchen.– Hur många SM-guld har AIK de senaste tio åren?, svarar Jiloan Hamad.

Tipsa en kompis

Igår 08:47

Vi har inte råd med fler konflikter och bataljer

Hammarby och AIK förbereder sig för ett historiskt laddat Stockholmsderby.Med nära 50 000 åskådare på Nationalarenan väntar en smickrande spegelbild av svensk fotboll.Men Stockholmsfotbollen har problem, den plågas av våld, reducerad publikkapacitet och ett missriktat fokus på bengaler.Upplevelsen är hotad på allvar.

Tipsa en kompis

Friday 21 September

Per Karlsson jämför AIK:s senaste guldupplaga med 2018

En sen höstkväll i Göteborg 2009 blev ett gäng AIK-are legendariska.
Knappa nio år senare leder AIK jakten på ett nytt SM-guld.
Inför dagens derby träffade SVT Sport Per Karlsson – den enda i AIK-truppen som var med 2009.
– Det var lite stökigare i omklädningsrummet då. Inte stökigt på ett dåligt sätt – men man visste inte riktigt vad som skulle säga, säger AIK-backen.