Tipsa en kompis

2019-01-10

Blåvitts drag: Mobilförbud

GÖTEBORG. IFK Göteborg måste arbeta med små resurser för att på sikt kunna bli ett topplag igen.Ett av huvudtränaren Poya Asbaghis drag för att skapa större fokus bland spelarna?Minskat mobilanvändande.

Läs på källsidan: www.expressen.se

Du måste vara inloggad för att kommentera.
Logga in eller skapa ett konto via knapparna uppe till höger

IFK Göteborg

Grundat år: 1904

Livenyheter från Sveriges största nyhetskällor

Tipsa en kompis

Saturday 15 June

Fångade makrillar på träningslägret

Stenhård träning och makrillfiske.Det är stor variation under Blåvitts träningsläger vid bohuslänska Daftö.– Sammanhållning är oerhört viktigt. Och den blir ännu bättre under det här lägret, säger Patrik ”Paka” Karlsson Lagemyr.

Tipsa en kompis

Saturday 15 June

”Pärlan” nobbade Öis – sänkte dem i derbyt

Pär Ericsson, då 20 år gammal, var 2008 i stort sett klar för Öis.Men i sista stund nobbade han de rödblå för lokalrivalen Gais – och året därpå blev han hjälte i det första derbyt på nya Gamla Ullevi.Gais vann med 5–1.– Det var den största matchen i min karriär dittills, säger han.

Tipsa en kompis

Saturday 15 June

Blåvitts guldhjältar – det gör de i dag

Den 19 maj 1982 svarade IFK Göteborg för en av svensk idrotts största bragder någonsin när laget finalbesegrade Hamburger SV i Uefacupen.37 år har passerat sedan dess.Men vad gör guldhjältarna i dag?GT har sammanställt en lista över spelarna i startelvan.

Tipsa en kompis

Saturday 15 June

Blåvitt-ikonens fruktan – för att bli fattigpensionär

GÖTEBORG. Han är känd som ”Röde Ruben” för sitt starka politiska intresse.Blåvitt-ikonen Ruben Svensson, 65, var en viktig del i IFK Göteborgs Uefacup-framgång 1982 och kan se tillbaka på en karriär som gav mycket.Men i dag lever han som pensionär – en tillvaro som av ekonomiska skäl inte är helt enkel.– Om jag lever om tio år – då kommer det inte att vara jättekäckt, säger han i en stor intervju.

Tipsa en kompis

Friday 14 June

Hade problem i månader – efter skandalen i derbyt

Marko Johansson, 20, har fått en bra start i Gais.Säsongsupptakten har imponerat – och nyligen belönades han med debut i U21-landslaget.Samtidigt har han repat sig från skandalmatchen mot Blåvitt.– Första 1,5 månaderna var jobbiga, med tinnitus och lock i örat, säger han.

Tipsa en kompis

Wednesday 12 June

Stängs av tre matcher efter udda situationen

GÖTEBORG. Ahmed Yasin, 28, blev dragen i tröjan av IFK Göteborgs Sebastian Ohlsson – och delade ut en armbåge som träffade Blåvitt-spelaren i ansiktet.Nu stängs Häcken-stjärnan av i tre matcher för den uppmärksammade förseelsen i Göteborgsderbyt.”Wow”, skriver Yasin själv på Twitter om avstängningen.

Tipsa en kompis

Tuesday 11 June

Upplagt för rysare efter Islands skräll

Isländska landslag säkrade en 2-1-seger på hemmaplan.
Ragnar Sigurdsson gav Island en bländande start – och Turkiet lyckades aldrig komma ikapp.
– Det var inte övertygande, men man tar tre viktiga poäng, säger Stefan Klemetz i Sportkanalen.

Tipsa en kompis

Monday 10 June

Ikonens son skriver kontrakt med Blåvitt

Hans pappa Niclas Alexandersson är en stor ikon i IFK Göteborg.Nu skriver sonen Noah, 17, A-lagskontrakt med Blåvitt.– Klart man önskade att en dag få tillhöra IFK:s a-trupp. Nu är jag där och det känns fantastiskt stort, säger han till klubbens hemsida.