Tipsa en kompis

2020-03-23

”Det är omdömeslöst och korkat sagt”

I SVT:s dokumentär ”Det vackra spelet”, skildras en ung spelares resa från Elfenbenskusten till Hammarby. I dokumentären syns hur ett par spelare runt ett bord ifrågasätter den 18-åriga Odilon Kossonous ålder, där spelaren Jean Carlos de Brito påstår att det är vanligt att det fuskas med födelseregistrering i Afrika.
– Det är omdömeslöst och korkat sagt, säger Hammarbys ordförande, Richard von Yxkull till SVT Sport.

Läs på källsidan: www.svt.se

Du måste vara inloggad för att kommentera.
Logga in eller skapa ett konto via knapparna uppe till höger

Hammarby

Grundat år: 1897

Livenyheter från Sveriges största nyhetskällor

Tipsa en kompis

Igår 12:16

”Det är obehagligt – det skrämmer mig”

Allsvenska klubbar står inför en akut likviditetskris.Nu spår fotbollsexperten Kristof Vogel att de långsiktiga följderna av coronakrisen kan bli ännu värre.Ett antal klubbar uppmanas att se över legala möjligheter för att få in sina pengar.– Jag tycker det det här är mer allvarligt än finanskrisen 2008. Det är obehagligt, säger han.• Så kan krisen slå mot din klubb• AIK-chefen: ”En större press nu”•


Läs mer »

Tipsa en kompis

Sunday 29 March

Här är allsvenskans 25 största stjärnor

Är du också less på att vänta på allsvenskan?Här bjuder Daniel Kristoffersson på en ranking över de 25 hetaste spelarna - där Hammarby har hela fyra spelare med på topp tio.Men ettan på listan spelar för ett annat lag.Listan finns även i allsvenska superguiden – som går att beställa här!Du kan även lyssna på Daniel Kristofferssons ord om rankingen i nya avsnittet av podden Disco & Noa.

Tipsa en kompis

Thursday 26 March

Bryter tystnaden efter dokumentären i SVT

Mikael Hjelmberg, Jesper Jansson och Jean Carlos de Britos kommentarer i dokumentären ”Det vackra spelet” väckte stor uppmärksamhet.Nu kommenterar huvudpersonen själv ordvalen från Hammarbytrion.”Vi säger alla dumma saker ibland”, skriver Kossonou Odilon till Fotbollskanalen.

Tipsa en kompis

Thursday 26 March

Så väl rustad är din klubb – mitt i krisen

Allsvenskans klubbar står inför sin potentiellt största ekonomiska utmaning någonsin.SportExpressen har granskat klubbarnas ekonomier och tagit hjälp av experten Kristof Vogel för att bedöma hur lagen står rustade – mitt i krisen.– Ovissheten för oss och alla andra är den svåraste faktorn, säger AIK:s tillförordnade vd Håkan Strandlund.• Unika siffrorna: Så mår din klubb• Här är klubbarna i fara•


Läs mer »

Tipsa en kompis

Wednesday 25 March

Polisens nya plan för villkorstrappan

Polisens hårt kritiserade villkorstrappa stod i centrum för en stor konflikt under hela fotbollssäsongen 2019.Myndigheten själv betraktar den som en framgångsfaktor – och i år ska den användas på nytt.Nu kan SportExpressen avslöja hur utkastet ser ut inför säsongen 2020.Samtidigt känner sig flera allsvenska klubbar förbisedda i processen.– Jag känner frustration och ledsamhet, säger Hammarbys säkerhetsansvarige Göran Rickmer när han tar del av dokumenten.

Tipsa en kompis

Monday 23 March

Lagkamratens ursäkt – efter orden i filmen

”Det vackra spelet” är en dokumentär om Hammarbys före detta försvarare Odilon Kossonou som har väckt starka reaktioner på sociala medier.Hammarbyspelaren Jean Carlos de Brito ber nu om ursäkt för sina kommentarer i dokumentären.”Jag har lärt mig att tänka över på vilket sätt man uttrycker sig”, skriver han i ett sms till SportExpressen.

Tipsa en kompis

Sunday 22 March

Markus Johannesson: ”Hammarby verkar i en gråzon”

Hammarby är en del av ett tveksamt system. Ett system vars syfte är att kringgå Fifas regelverk som säger att kontrakt inte får skrivas med spelare under 18 år.
– Är det fel av Hammarby? Jag kan inte döma dem med tanke på hur fotbollsvärlden ser ut. De behöver spela med i spelet.

Tipsa en kompis

Sunday 22 March

Jansson: ”Det är väldigt olyckligt och klumpigt”

I SVT-dokumentären ”Det Vackra Spelet” får tittarna följa Hammarbys värvning av Odilon Kossounou.Klubbens sportchef Jesper Jansson är nu ångerfull över de kommentarer han hörs säga under en akademimatch.– Det är väldigt olyckligt och klumpigt, säger han till SVT.