Tipsa en kompis

2010-08-18

Fighting on Arrival, Fighting for Survival


Jag har ganska få principer när det kommer till fotboll. Jag kan, till exempel, på fullaste allvar diskutera skattelättnader för fotbollsspelare i ett land där det brinner i förorten och där gamla får liggsår på sina boenden.
Men jag har en princip – att aldrig vara berusad när jag ser matcher som betyder något för mig.
Och ändå.
Efter 25 minuter av den här mardrömsritten så var det enda jag kunde tänka att ”jag måste bli full, snabbt”. Jag blev det inte riktigt, men jag klarade att döva ner mig tillräckligt för att se andra halvlek med någon sorts lugn.
Det här var ditt fel, Harry. Jag vet inte om du fått för dig att det här var en ny sån där Uefacups-fight som du ville ge bort eftersom du inte förstår vad det är för klubb du anställts av, men vad i helvete var det du tänkte på?
Om man nu kommer direkt från en ligapremiär där man imponerat mer än något annat lag i världens mest tempostarka liga – varför ändrar man då fyra platser i laget? Varför byter man då ut sin starka, defensiva centrala mittfältare? Varför bestämmer man sig då för att det är rätt tillfälle för att ge den där unge, trevliga mextalangen hans första startchans?
It was all a bit shit, för att vara ärlig. För att vara lite mer ärlig så kan man bara konstarera att Tottenham Hotspur promenerade ut på Stade de Suisse med ett centralt skydd som var katastrofalt. Och för att vara helt och fullt ärlig så kan man konstatera att Young Boys utnyttjade det alldeles förträffligt. Doubai var hundraprocentig, Senad Lulić såg ut precis som den vänsterfot som BiH behöver, de var duktiga på att styra Spurs uppspel till högerkanten, och YB kunde haft 3–0 efter tio. Nu dröjde det 28 minuter – och ni som undrar hur det kändes då…
Ja, om jag hade bott högre upp än andra våning så hade jag hoppat. Kanske inte med huvudet före, men lagom destruktivt, för att bryta en arm eller två.
Spurs kom ut till andra halvlek, Modrić fick lite sällskap och 3–2 var inte helt orättvist. Det var en match som visade Tottenhams behov av en snabb mittback (som hellre heter Sakho än Gallas, Harry) och hur mycket det betyder med erfarenhet i Champions League.
Tottenham lever, jag gör det också, och om ni undrar varför rapporten dröjde så är det för att jag var tvungen att få ner pulsen lite.
Så. Resten då? Grönkjær slutmålade FCK väldigt nära segern om Norden, Zenit gjorde för lite av sin hemmamatch och Slovakien surfar vidare på VM-vågen.
Ja, och för att ge oss lite ro den här natten också så tänker vi på något annat än den där jävla Champions.
Ni har väl läst texterna om Skottlands taktiktavla på Råsunda inför matchen mot Sverige? Det där om ”Fuck 'em all” och att den ende de skulle försvara mot var Zlatan Ibrahimović?
I så fall är ni kanske intresserade av att veta att Skottlands FA nu gått ut och tokdementerat hela storyn.
– Det är första gången sedan jag tog det här jobbet som jag känner mig arg och sviken av delar av media, säger förbundskaptenen Craig Levein (som häromåret spelade ihop med en kompis till mig, det ska jag berätta om någon gång).
– Ursprungsartikeln var så fjantig att många som tog sig tiden att lyfta telefonen och ringa fick veta att det var en bluff och att vi, faktiskt, inte skrev något alls på blocket i vårt omklädningsrum.
– Sedan jag tog jobbet har jag försökt att ha förståelse för och ställa upp på medias roll i sporten. Jag har sagt det förut och jag kommer att säga det igen: För att landslaget – och fotboll i det stora hela – ska utvecklas i det här landet så behöver vi en starkare relation mellan alla inom sporten, fansen och media. Men ansvar verkar inte bara åt ett håll.
Okej. Har ni fått annat att tänka på nu? Tack så mycket, 3–2, nu somnar vi, vi ses imorgon, fy fan, 3–0, Harry Redknapp, Schweiz, vi lever, tack och hej och allt det.
/Simon Bank

Läs på källsidan: blogg.aftonbladet.se

Du måste vara inloggad för att kommentera.
Logga in eller skapa ett konto via knapparna uppe till höger

Zlatan

Grundat år: 1981

Livenyheter från Sveriges största nyhetskällor

Tipsa en kompis

Igår 01:09

Ikea söker upp Zlatan efter omtalade orden

Han rev ner stora skratt då han berättade en Ikea-anekdot i amerikansk tv.Nu belönas Zlatan Ibrahimovic.Med gratis köttbullar – för resten av livet, skriver möbeljätten på sitt officiella Twitter-konto.

Tipsa en kompis

Monday 18 February

”Rika människor går inte till Ikea”

Zlatan Ibrahimovic har återigen charmat byxorna av den amerikanska publiken.
Den här gången lockade den svenske superstjärnan fram både gapskratt och burop under en intervju framför publik i Los Angeles.

Tipsa en kompis

Friday 15 February

Ställs in efter kaos: ”Såg det överallt”

Orange County snuvas på Zlatan Ibrahimovic.Los Angeles Galaxys försäsongsmatch mot Vancouver har blivit inställd på grund av översvämning.

Tipsa en kompis

Monday 11 February

”Var nog bland det sjukaste jag sett”

ABU DHABI. Anton Tinnerholm lever fotbollsdrömmen på Manhattan.Nu berättare den förre allsvenske profilen som succésäsongen i MLS, framtiden, Behrang Safaris sjuka bröllopshälsning, sorgen efter avlidne MFF-ordföranden Håkan Jeppson - och att Tinnerholm inte tycker fotbollen får den uppmärksamhet den förtjänar i USA.–”Han spelar bara soccer” säger man om Zlatan till exempel. För en annan är ju det helt sjukt eftersom fotboll är världens största sport.

Tipsa en kompis

Monday 11 February

”Bonusarna är mindre värda än pizzan vi äter”

Zlatan Ibrahimovic tog en lunch med MLS-bossen Don Garber.Och han höll inte tillbaka i sin kritik av ligans lönetak.– Jag sa att deras bonusar var mindre värda än tryffelpizzan vi åt. Han ville ju att jag skulle vara ärlig, säger Zlatan i Sports Illustrated-podcasten Planet Fútbol.

Tipsa en kompis

Sunday 10 February

Zlatans nya tränare: ”Tror Ibra är vår kapten”

Det verkar som att Zlatan Ibrahimovic kommer att bli ny lagkapten för Los Angeles Galaxy. När nya tränaren Guillermo Barros Schelotto intervjuas i lagets podd Corner of The Galaxy säger han så här:
– Jag tror att Ibra är vår kapten, säger den nye tränaren Guillermo Barros Schelotto.

Tipsa en kompis

Sunday 10 February

Hans första drag: Ändrar Zlatans roll

Han saknades i natt.Zlatan Ibrahimovic har ännu inte gjort säsongsdebut för Los Angeles Galaxy.När han väl är tillbaka på planen kommer han göra det med bindeln på armen.– Jag tror att ”Ibra” är vår kapten i år, säger nye tränaren Guillermo Barros Schelotto.

Tipsa en kompis

Saturday 9 February

Nödlösning för att ha råd med Zlatans rekordlön

Den enes bröd – och den andres...Zlatan Ibrahimovic fick sitt drömkontrakt, vilket tvingar Los Angeles Galaxy till drastiska åtgärder.Enligt MLS Soccer så kommer lagkamraten Giovani dos Santos att åka på en rejäl lönesänkning.