Tipsa en kompis

2010-08-18

Fighting on Arrival, Fighting for Survival


Jag har ganska få principer när det kommer till fotboll. Jag kan, till exempel, på fullaste allvar diskutera skattelättnader för fotbollsspelare i ett land där det brinner i förorten och där gamla får liggsår på sina boenden.
Men jag har en princip – att aldrig vara berusad när jag ser matcher som betyder något för mig.
Och ändå.
Efter 25 minuter av den här mardrömsritten så var det enda jag kunde tänka att ”jag måste bli full, snabbt”. Jag blev det inte riktigt, men jag klarade att döva ner mig tillräckligt för att se andra halvlek med någon sorts lugn.
Det här var ditt fel, Harry. Jag vet inte om du fått för dig att det här var en ny sån där Uefacups-fight som du ville ge bort eftersom du inte förstår vad det är för klubb du anställts av, men vad i helvete var det du tänkte på?
Om man nu kommer direkt från en ligapremiär där man imponerat mer än något annat lag i världens mest tempostarka liga – varför ändrar man då fyra platser i laget? Varför byter man då ut sin starka, defensiva centrala mittfältare? Varför bestämmer man sig då för att det är rätt tillfälle för att ge den där unge, trevliga mextalangen hans första startchans?
It was all a bit shit, för att vara ärlig. För att vara lite mer ärlig så kan man bara konstarera att Tottenham Hotspur promenerade ut på Stade de Suisse med ett centralt skydd som var katastrofalt. Och för att vara helt och fullt ärlig så kan man konstatera att Young Boys utnyttjade det alldeles förträffligt. Doubai var hundraprocentig, Senad Lulić såg ut precis som den vänsterfot som BiH behöver, de var duktiga på att styra Spurs uppspel till högerkanten, och YB kunde haft 3–0 efter tio. Nu dröjde det 28 minuter – och ni som undrar hur det kändes då…
Ja, om jag hade bott högre upp än andra våning så hade jag hoppat. Kanske inte med huvudet före, men lagom destruktivt, för att bryta en arm eller två.
Spurs kom ut till andra halvlek, Modrić fick lite sällskap och 3–2 var inte helt orättvist. Det var en match som visade Tottenhams behov av en snabb mittback (som hellre heter Sakho än Gallas, Harry) och hur mycket det betyder med erfarenhet i Champions League.
Tottenham lever, jag gör det också, och om ni undrar varför rapporten dröjde så är det för att jag var tvungen att få ner pulsen lite.
Så. Resten då? Grönkjær slutmålade FCK väldigt nära segern om Norden, Zenit gjorde för lite av sin hemmamatch och Slovakien surfar vidare på VM-vågen.
Ja, och för att ge oss lite ro den här natten också så tänker vi på något annat än den där jävla Champions.
Ni har väl läst texterna om Skottlands taktiktavla på Råsunda inför matchen mot Sverige? Det där om ”Fuck 'em all” och att den ende de skulle försvara mot var Zlatan Ibrahimović?
I så fall är ni kanske intresserade av att veta att Skottlands FA nu gått ut och tokdementerat hela storyn.
– Det är första gången sedan jag tog det här jobbet som jag känner mig arg och sviken av delar av media, säger förbundskaptenen Craig Levein (som häromåret spelade ihop med en kompis till mig, det ska jag berätta om någon gång).
– Ursprungsartikeln var så fjantig att många som tog sig tiden att lyfta telefonen och ringa fick veta att det var en bluff och att vi, faktiskt, inte skrev något alls på blocket i vårt omklädningsrum.
– Sedan jag tog jobbet har jag försökt att ha förståelse för och ställa upp på medias roll i sporten. Jag har sagt det förut och jag kommer att säga det igen: För att landslaget – och fotboll i det stora hela – ska utvecklas i det här landet så behöver vi en starkare relation mellan alla inom sporten, fansen och media. Men ansvar verkar inte bara åt ett håll.
Okej. Har ni fått annat att tänka på nu? Tack så mycket, 3–2, nu somnar vi, vi ses imorgon, fy fan, 3–0, Harry Redknapp, Schweiz, vi lever, tack och hej och allt det.
/Simon Bank

Läs på källsidan: blogg.aftonbladet.se

Du måste vara inloggad för att kommentera.
Logga in eller skapa ett konto via knapparna uppe till höger

Zlatan

Grundat år: 1981

Livenyheter från Sveriges största nyhetskällor

Tipsa en kompis

10:37

Zlatans kryptiska svar – på nya United-ryktet

Zlatan Ibrahimovic ör aktuell för en flytt tillbaka till Manchester United, enligt ESPN.Nu svarar svensken på uppgifterna.– Jag befinner mig i en situation där jag måste ha en bra balans mellan jobb och vila, säger han till Sky Sports.

Tipsa en kompis

10:37

Zlatan: ”Jag hade varit bäst i världen i hockey”

Zlatan Ibrahimovic dök upp på isen när LA Kings tog emot New York Islanders.Till publikens stora jubel i Staples Center tog svensken hand om ett ceremoniellt nedsläpp före matchen.– Jag hade blivit bäst i världen i hockey, säger ”Ibra” till Fox efter gästspelet på NHL-matchen.

Tipsa en kompis

Igår 13:41

”Grinig gammal gubbe som bara varit olycklig”

José Mourinho sågas hårt av Sky Sports experter inför helgens stormöte med Chelsea.– Det verkar som att han varit olycklig sedan han satte foten i Manchester för första gången, säger Charlie Nicholas.Men nu kommer Zlatan Ibrahimovic till United-tränarens undsättning.

Tipsa en kompis

Igår 11:31

”Situation vi aldrig sett Zlatan i förut”

Årets kanske viktigaste match väntar för LA Galaxy.På söndag tar laget ett steg närmare slutspel – eller ett jättefiasko.Då kan tränaren Dominic Kinnear lämna Zlatan Ibrahimovic hemma i Los Angeles.

Tipsa en kompis

Wednesday 17 October

”Det är skituttalanden, det är verkligen bajs”

Hon har haft Zlatan Ibrahimovic som stor idol i många år.Men nu kritiserar Djurgårdsstjärnan Irma Helin den svenska anfallaren rejält – för dennes ord om damfotboll.– Det är ju jävla skituttalanden. Det är verkligen bajs, säger Helin i podcasten Bergman 90 minuter.

Tipsa en kompis

Tuesday 16 October

Bilderna sprids: ”Tala inte om det för Zlatan”

Zlatan Ibrahimovics medverkan i Ellen DeGeneres talkshow blev en succé.Men det finns en detalj som skulle kunna reta svensken, menar ESPN.”Tala inte om det för Zlatan”, skriver sajten.

Tipsa en kompis

Tuesday 16 October

Zlatan nominerad till tre priser i MLS

Zlatan Ibrahimovic var aldrig nominerad till de stora fotbollspriserna i år. Men till MLS Awards har den svenske anfallaren nominerats i tre kategorier.

Tipsa en kompis

Monday 15 October

SVT fälls – efter Zlatan-intervjun

I mars i år öppnade Zlatan Ibrahimovic sitt padelcenter.SVT var på plats för en intervju som sändes i Sportnytt den 1 mars.För det inslaget fälls nu SVT för otillbörligt gynnande av Granskningsnämnden och tvingas böta.