Tränare

Nobojsa Novakovic
Andreas Alm

Målvakter

Ivan Turina
Kyriakos Stamatopoulos

Försvarare

Alexander Milosevic
Per Karlsson
Nils-Eric Johansson
Niklas Backman
Martin Lorentzson
Christoffer Eriksson

Mittfältare

Robert Åhman Persson
Niklas Maripuu
Daniel Tjernström
Kenny Pavey
Gabriel Özkan
Martin Kayongo-Mutumba
Kevin Walker
Daniel Gustavsson
Viktor Lundberg
Helgi Danielsson

Anfallare

Mohamed Bangura
Kwame Amponsah Karikari
Teteh Bangura
Christian Kouakou
Pontus Engblom
Admir ´Catovic´

AIK vann SM-guld i fotboll för första gången 1900. Därefter har det blivit ytterligare tio SM-guld. En rad spelare har varit med om att föra klubben till dessa framgångar. Störst är Helge "Ekis" Ekroth, som blivit svensk mästare med AIK fyra gånger.

Tre andra spelare har tre SM-tecken: Karl Ansén, Rune Bergström och Theodor Malm. Dessa profiler var alla aktiva under de tidiga åren då AIK blev svensk mästare sex gånger på 23 år. Efter den allsvenska starten har AIK vunnit titeln fem gånger, två under 1930-talet, två under 90-talet och 2009.
Hur skall det sluta 2010?

AIK

Grundat år: 1891

Livenyheter från Sveriges största nyhetskällor

Tipsa en kompis

Thursday 15 November

Goitom förlänger med AIK – sedan blir han tränare

AIK, nybliven svensk mästare i fotboll, förlänger med lagkaptenen Henok Goitom. Den 34-åriga anfallaren har skrivit på för spel i ett år till – minst. Kontraktet gäller ett år som spelare och därefter ytterligare två år där Goitom går in som assisterande tränare i AIK.

Tipsa en kompis

Thursday 15 November

Goitom skriver specialkontrakt med AIK

En AIK-ikon är inte redo att lämna ännu.FotbollDirekt.se har tidigare rapporterat om att Henok Goitom förlänger sitt kontrakt med ett år.SportExpressen kan nu berätta att guldhjälten därefter kommer att bli assisterande tränare i klubben.

Tipsa en kompis

Tuesday 13 November

Goitom försvarar Bajenduon: ”De festade inte med oss”

Vladmir Rodic och Nikola Djurdjic dök upp när AIK firade sitt SM-guld i Stockholmsnatten.Nu försvaras duon av AIK:s lagkapten Henok Goitom.- Jag vill bara säga att de inte festade med oss. De hade otur och var på fel plats vid fel tidpunkt bara, säger Goitom.

Tipsa en kompis

Tuesday 13 November

AIK-målvakten: ”De var nog på fel plats vid fel tidpunkt”

Stor kritik har riktats mot Hammarbys Nikola Djurdjic och Vladimir Rodic som befann sig på samma plats som guldfirande AIK natten mot måndag. Nu försvarar AIK-målvakten Oscar Linner Hammarbyduon.
– De var nog på fel plats vid fel tidpunkt, säger Linner till SVT Sport.

Tipsa en kompis

Tuesday 13 November

Sportchefen ryter ifrån kring duons agerande

Vladmir Rodic och Nikola Djurdjic dök upp på AIK:s guldfirande - vilket fick Hammarbys supportrar att reagera.Klubben har också markerat tydligt mot duon, men tar avstånd från hatet som riktas mot spelarna.- De var naivt och dumt, men det får vara någon måtta. De har blivit tillräckligt tilltryckta nu, säger sportchefen Jesper Jansson.

Tipsa en kompis

Tuesday 13 November

Nikola Djurdjic: ”Får så mycket hat”

Natten mot måndag syntes Hammarbys Nikola Djurdjic och Vladimir Rodic i vimlet när AIK firade SM-guldet. Nu berättar Djurdjic om kritiken från fansen.
”Jag får så mycket hat att jag inte ens vill förklara längre. Det är allt jag har att säga, skriver han i ett sms till Fotboll Sthlm.

Tipsa en kompis

Monday 12 November

Linnér: ”De var på fel plats vid fel tidpunkt”

AIK firade SM-guldet på en av Stockholms innekrogar sent in på natten.Mitt i folkhavet fanns två Hammarbyspelare: Vladimir Rodic och Nikola Djurdjic.Nu berättar AIK-målvakten om festnatten.– De var på fel plats vid fel tidpunkt, säger Oscar Linnér.

Tipsa en kompis

Monday 12 November

Hedman: ”Där tycker jag AIK visar tvärtom”

Forne landslagsmålvakten tillika tidigare AIK-spelaren Magnus Hedman har åter börjat följa AIK på nära håll – och i går var han på plats när de säkrade guldet:– Jag känner otrolig stolthet och glädje, säger Hedman.