IFK Norrköping, även kallad Snoka eller Peking, bildades 29 maj 1897 som IFK-förening nummer 17 av en grupp pojkar vid Läroverket. Klubben har som mest haft 15 grenar på programmet samtidigt i verksamheten. 2004 delades klubben upp i "IFK Norrköpings Idrottsallians", och sektionerna ombildades tre separata föreningar.

IFK Norrköping utövar fotboll sedan starten, och är en av Sveriges mest anrika och framgångsrika fotbollsklubbar, som blivit svenska mästare 12 gånger och vunnit Svenska Cupen sex gånger. Den verkliga storhetstiden inföll på 1940-talet då klubben vann allsvenskan fem gånger på sex år och blev känd som Guldköping. I laget ingick storspelare som Nils Liedholm, Gunnar Nordahl och Georg Ericson.

I Fotbollsallsvenskan 2002 kom Norrköping på 13:e plats, vilket innebar att laget efterföljande säsong fick spela i Superettan, där man fortfarande var kvar 2007. Men redan i Superettans 25:e omgång 2007 stod det klart att laget åter tar klivet upp i den högsta serien.

2004 delades föreningen upp i sektioner, och IFK Norrköping Fotboll är numera en del av IFK Norrköping Idrottsallians. Av administrativa skäl ingår även föreningens bridge-avdelning i sektionen.

I Superettan 2007 slutade IFK Norrköping på första plats, och kvalificerade sig därmed för spel i Allsvenskan 2008.

IFK Norrköping

Grundat år: 1897

Livenyheter från Sveriges största nyhetskällor

Tipsa en kompis

19:56

Norrköping pressar toppkonkurrenterna efter seger

Ny seger för Norrköping.
Och upp i tabellen som ny tabelltvåa efter bortaseger mot Dalkurd.

Tipsa en kompis

19:54

Bröt dystra sviten och hakar på i guldstriden

IFK Norrköping vägrar ge sig.Efter 2–0 borta mot Dalkurd skickar östgötarna en tydlig signal till AIK och Hammarby inför söndagens derby.Matchhjälte blev Kalle Holmberg med sitt första mål sedan i maj.FÅ BÄST KOLL: Följ Norrköping – direkt i Messenger

Tipsa en kompis

Monday 17 September

”Han har inte tränat och är inte aktuell”

Drygt tre veckor har gått sedan Smajl Suljevic skallade Imad Khalili utanför Gavlevallen efter matchen mellan Dalkurd och Hammarby.Samtidigt som polisutredningen pågår meddelar Dalkurd att spelaren fortfarande inte är redo för spel:– Just nu är han inte aktuell, säger Dalkurds sportchef Adil Kizil.

Tipsa en kompis

Sunday 16 September

”Tydligt att de har en idé om att de ska ta mig hårt”

NORRKÖPING. Utbuad, hårt tagen och med noll poäng.Kristoffer Olsson lämnade dessutom Norrköping med en blåtira.– Det är tydligt att motståndarna har en idé om att de ska ta mig hårt, säger han.

Tipsa en kompis

Sunday 16 September

Norlings ord till Thern – efter uppvisningen

NORRKÖPING. Simon Thern var fast i Rikard Norlings frysbox under tiden i AIK.Under söndagen sänkte han "Gnaget" - och mittfältaren tror nu på en öppen guldstrid.- Rikard sa till mig att släkten är värst och jag sa kör hårt så får vi se vilka som är starkast, säger Thern.FÅ BÄST KOLL: Följ Norrköping – direkt i MessengerFÅ BÄST KOLL: Följ AIK Fotboll – direkt i Messenger

Tipsa en kompis

Sunday 16 September

”Klart jag känner ett revanschsug”

Norrköpings Simon Thern sänkte sin gamla klubb AIK med ett tungt skott och en nickskarv.
– Klart jag känner ett revanschsug när det blev som det blev, säger han till SVT Sport.

Tipsa en kompis

Sunday 16 September

Thern sänkte AIK – guldstriden lever

Tungviktsmötet mellan IFK Norrköping och AIK på Östgötaporten förvandlades till Simon Thern-show.Mittfältaren sänkte sitt gamla lag med två mål och såg med det till att AIK inkasserade sin första allsvenska förlust på över ett år.FÅ BÄST KOLL: Följ Norrköping – direkt i MessengerFÅ BÄST KOLL: Följ AIK Fotboll – direkt i Messenger

Tipsa en kompis

Sunday 16 September

Norrköping i 2–0-ledning mot AIK

Norrköping leder med 2–0 mot AIK och är på god väg att hålla liv i allsvenskans guldstrid.