IFK Norrköping, även kallad Snoka eller Peking, bildades 29 maj 1897 som IFK-förening nummer 17 av en grupp pojkar vid Läroverket. Klubben har som mest haft 15 grenar på programmet samtidigt i verksamheten. 2004 delades klubben upp i "IFK Norrköpings Idrottsallians", och sektionerna ombildades tre separata föreningar.

IFK Norrköping utövar fotboll sedan starten, och är en av Sveriges mest anrika och framgångsrika fotbollsklubbar, som blivit svenska mästare 12 gånger och vunnit Svenska Cupen sex gånger. Den verkliga storhetstiden inföll på 1940-talet då klubben vann allsvenskan fem gånger på sex år och blev känd som Guldköping. I laget ingick storspelare som Nils Liedholm, Gunnar Nordahl och Georg Ericson.

I Fotbollsallsvenskan 2002 kom Norrköping på 13:e plats, vilket innebar att laget efterföljande säsong fick spela i Superettan, där man fortfarande var kvar 2007. Men redan i Superettans 25:e omgång 2007 stod det klart att laget åter tar klivet upp i den högsta serien.

2004 delades föreningen upp i sektioner, och IFK Norrköping Fotboll är numera en del av IFK Norrköping Idrottsallians. Av administrativa skäl ingår även föreningens bridge-avdelning i sektionen.

I Superettan 2007 slutade IFK Norrköping på första plats, och kvalificerade sig därmed för spel i Allsvenskan 2008.

IFK Norrköping

Grundat år: 1897

Livenyheter från Sveriges största nyhetskällor

Tipsa en kompis

23:44

Uppgifter: Storklubb har lagt bud på ”DMK”

Han har fått sitt stora allsvenska genombrott under säsongen.Nu kan David Moberg Karlsson vara förlorad för IFK Norrköping.Enligt Aftonbladet har storklubben Sparta Prag lagt ett mångmiljonbud på yttern.

Tipsa en kompis

Sunday 11 November

– Vi har haft en jävla disciplin

En rörd Rikard Norling hyllar supportrarna och anger lagets disciplin som nyckeln till SM-guldet. Samtidigt hyllar han IFK Norrköping som han tycker gjort det otroligt bra.
– Verkligen respekt till Norrköping. De vinner allt på slutet.

Tipsa en kompis

Sunday 11 November

Lennart Johansson: ”Jag skiter i Norrköping i dag”

Ur-AIK:aren och Uefa:s hedersordförande Lennart Johansson, 89, fanns på plats i Kalmar när klubben i hans hjärta tilldelades pokalen som bär hans namn.Då skickade han en pik till guldrivalen.– Även om jag tycker väldigt bra om Norrköping sedan jag var ung så skiter jag i dem i dag, säger han till SVT.

Tipsa en kompis

Sunday 11 November

Lennart: ”Jag skiter i Norrköping i dag”

Mästarbucklan Lennart Johanssons pokal har funnits sedan 2001. I dag fick huvudpersonen dela ut sin skapelse för första gången:
– Även om jag tycker väldigt bra om Norrköping sedan jag var ung så skiter jag i dem i dag. I dag är det AIK som gäller för min del, säger en tagen Johansson till SVT Sport.

Tipsa en kompis

Sunday 11 November

Han riskerar försvinna – Thern ser ut att bli kvar

IFK Norrköping har stått för en otroligt stark säsong – och slutade tvåa efter en dramatisk avslutning.Men redan till nästa år kan flera stjärnor lämna klubben.SportExpressen reder ut läget i truppen.

Tipsa en kompis

Sunday 11 November

Skrabb fick Norrköping att drömma

Simon Skrabb rullade in målet som gav Norrköping guldhopp.
Men AIK leder mot Kalnar och därför blir det nog ingen pokal för östgötarna.
– Man hade hoppats att Rasmus Elm hade skruvat in en frispark, säger Andreas Johansson till C More.

Tipsa en kompis

Sunday 11 November

Norrköping blir tvåa – målet räckte inte

IFK Norrköping gjorde sitt för att ha chans att ta hem SM-pokalen.Förgäves.Trots seger med 1–0 mot Häcken vann AIK sin match mot Kalmar och Norrköping slutar därmed tvåa i allsvenskan.

Tipsa en kompis

Sunday 11 November

16.50: Allsvenskans guldfirande direkt

AIK eller IFK Norrköping? SVT Sport sänder direkt efter det allsvenska avgörandet – oavsett vilket lag som tar guld.