Målvakter

Peter Rosendahl
Simon Nurme
John Alvbåge

Försvarare

Magnus Wikström
Patrik Anttonen
Oskar Johansson
Patrik Haginge
Tommy Wirtanen

Mittfältare

Denis Abdulahi
Alejandro Bedoya
Per Johansson
Simon Leonidsson
Magnus Kihlberg
Emil Berger
Samuel Wowoah
Ahmed Yasin

Anfallare

Andreas Haddad
Robin Staaf
Kalle Holmberg
Paulinho
William Atashkadeh

Örebro SK, ÖSK bildades 1908. Sporterna, och ungdomsverksamheten, är egna föreningar som ingår i den så kallade ÖSK-alliansen. ÖSK-alliansen omfattar såväl elit- som ungdoms- och breddverksamhet och tävlar i ett antal olika sporter. Vissa sporter, till exempel skridsko, curling och friidrott har med åren tagits bort från programmet. Då Örebro SK bildades 1908 skedde det efter en konflikt inom IFK Örebro. 79 ungdomar, ledda av Pelle Molin och Karl Graflund, bildade en ny idrottsförening. Namnet föreslogs först bli Örebro Idrottsförening, sedan Örebro Allmänna Idrottsklubb, men till slut kunde man enas om Örebro Sportklubb. Klubbdräkten var helt svart från starten och fram till 1922. I början av 2000-talet spelar alla ÖSK-lagen i vita tröjor och svarta byxor utom bandylaget, som spelar i gula tröjor.

Örebro

Grundat år: 1908

Livenyheter från Sveriges största nyhetskällor

Tipsa en kompis

Saturday 15 September

Rogic fixade Örebro-vändning – tredje raka trean

Filip Rogic såg till att bli matchvinnare på tilläggstid när Örebro vände 0–1 till seger 2–1 över Sundsvall.

Tipsa en kompis

Saturday 15 September

ÖSK vann rysaren –  avgjorde på stopptid

1–1 på stopptid.Då, i matchens sista skälvande minuter, nickade Filip Rogic hem samtliga tre poäng till Örebro hemma mot Sundsvall.

Tipsa en kompis

Friday 14 September

”Är besviken och känner mig sviken”

Nahir Besara var på väg till Al-Khor i Qatar – men flytten sprack i sista stund.Nu riktar han kritik mot ÖSK.– Jag känner mig sviken, säger Besara till lokaltidningen NA.

Tipsa en kompis

Thursday 13 September

Övergången sprack i sista stund: ”Tråkigt”

Örebrostjärnan Nahir Besara, 27, var mycket nära en flytt till Qatar och Al-Khor.Men affären sprack i sista stund, och nu blir Besara kvar i Örebro säsongen ut.–Vi har jobbat för att lösa den här affären men det blir ingenting, säger Örebros sportchef Magnus Sköldmark till Nerikes Allehanda.

Tipsa en kompis

Monday 10 September

Jagas i Qatar: ”Har inga kommentarer”

Örebro kan förlora en av sina viktigaste spelare.Klubben har mottagit ett bud från qatariska Al Khor, enligt Nerikes Allehanda.– Jag har inga kommentarer till det, säger Nahir Besara till tidningen.

Tipsa en kompis

Saturday 1 September

Victor Sköld hjälte på nytt för Örebro

Han har gått mållös i allsvenskan i nästan två år – och blivit hårt kritiserad. Men denna vecka har Victor Sköld hittat målet två gånger om och blivit matchhjälte lika många gånger.
ÖSK-anfallaren visade på nytt vägen när Örebro besegrade Östersund med 2–1 hemma på Behrn arena.

Tipsa en kompis

Saturday 1 September

Örebro vann igen –  efter kaosscenerna

Örebro SK tog andra raka segern efter 2-1 hemma mot Östersunds FK.Det såg ut som att Tom Pettersson kvitterade mot slutet – men efter en lång väntan beslutade Markus Strömbergsson att döma bort målet.

Tipsa en kompis

Saturday 1 September

Larssons straff slås om – Goitom gör 2-0

Sebastian Larsson fick chansen att från straffpunkten göra sitt andra mål mot BK Häcken.Larsson missade straffen – men AIK fick slå om den efter att Paulinho sprungit in i straffområdet för tidigt.Henok Goitom tog nästa straff och satte 2-0 säkert.