Målvakter

Peter Rosendahl
Simon Nurme
John Alvbåge

Försvarare

Magnus Wikström
Patrik Anttonen
Oskar Johansson
Patrik Haginge
Tommy Wirtanen

Mittfältare

Denis Abdulahi
Alejandro Bedoya
Per Johansson
Simon Leonidsson
Magnus Kihlberg
Emil Berger
Samuel Wowoah
Ahmed Yasin

Anfallare

Andreas Haddad
Robin Staaf
Kalle Holmberg
Paulinho
William Atashkadeh

Örebro SK, ÖSK bildades 1908. Sporterna, och ungdomsverksamheten, är egna föreningar som ingår i den så kallade ÖSK-alliansen. ÖSK-alliansen omfattar såväl elit- som ungdoms- och breddverksamhet och tävlar i ett antal olika sporter. Vissa sporter, till exempel skridsko, curling och friidrott har med åren tagits bort från programmet. Då Örebro SK bildades 1908 skedde det efter en konflikt inom IFK Örebro. 79 ungdomar, ledda av Pelle Molin och Karl Graflund, bildade en ny idrottsförening. Namnet föreslogs först bli Örebro Idrottsförening, sedan Örebro Allmänna Idrottsklubb, men till slut kunde man enas om Örebro Sportklubb. Klubbdräkten var helt svart från starten och fram till 1922. I början av 2000-talet spelar alla ÖSK-lagen i vita tröjor och svarta byxor utom bandylaget, som spelar i gula tröjor.

Örebro

Grundat år: 1908

Livenyheter från Sveriges största nyhetskällor

Tipsa en kompis

09:49

Axéns hyllning efter Paulinhos dubbla pris

Seger i skytteligan – och två tunga utmärkelser på Allsvenskans stora pris.Nu vill tv-experten Alexander Axén se BK Häcken-anfallaren Paulinho i svenska landslaget.–Klart vi behöver honom där, säger Axén.

Tipsa en kompis

23:32

Blåvittsupportern ”Maggan” prisad: ”Kan inte somna nu”

Paulinho, Rikard Norling och Simon Thern får ursäkta.Gladast av alla när Allsvenskans stora pris delades ut var en 74-åring från Göteborg.–Jag har gråtit här, jag är helt slut. Hur ska jag kunna somna i natt? säger Blåvittsupportern Margareta Lindgren.

Tipsa en kompis

Monday 12 November

Paulinho vill spela för Sverige

Häckenspelaren Paulinho kan snart få svenskt medborgarskap, då öppnar brasilianaren för spel i svenska landslaget.

Tipsa en kompis

Monday 12 November

Brassen skriver nytt kontrakt med Örebro

Brasilianaren Fabio De Sousa Silva kom till Örebro i somras på ett korttidskontrakt.

Tipsa en kompis

Sunday 11 November

Talangens svar efter Hysén ord

Tobias Hysén tror på IFK Göteborgs unga talanger, men betonar vikten av långsiktighet.Och jättelöftet Benjamin Nygren – som slog till med två mål mot Örebro –har ingen brådska.–Tålamod är sjukt viktigt, speciellt för oss unga, säger anfallaren.

Tipsa en kompis

Sunday 11 November

17-åringen hjälte för Blåvitt: ”Jävligt gött”

IFK Göteborgs säsong har varit krisstämplad och minst sagt turbulent.Då klev en 17-åring fram och låg bakom alla lagets mål i den sista omgången.– Det är jävligt gött såklart. Kul att få göra mina första två mål i allsvenskan. Det är skitkul, säger Benjamin Nygren efter 3–1 mot Örebro.

Tipsa en kompis

Sunday 11 November

”Kanske sitter lite i skallen på dem”

AIK misslyckades med att säkra guldet hemma mot Sundsvall förra helgen.I dag kan de få se IFK Norrköping knipa det och lyfta Lennart Johanssons pokal i stället.– Allt ska avgöras och det är klart att det kanske sitter lite i skallen på dem, säger Kalle Holmberg.Följ guldstriden i allsvenskan - live på C More (extern länk)

Tipsa en kompis

Saturday 10 November

”Rikard sa det redan innan Örebro-mötet”

Första säsongen som kapten i AIK går mot sitt slut.Lagkamrater har försvunnit, straffar har missats och röda kort har visats i helt fel läge.Nu avslutas den med en ödesmättad match mot Kalmar, men själv tycker Henok Goitom att den största prövningen redan är förbi.– Vi måste stanna i nuet, inte flytta tankarna till efter matchen, säger han.Följ guldstriden i allsvenskan - live på C More (extern länk)