Tränare

Peter Gerdhardsson
Christian Lundström

Målvakter

Christoffer Källqvist
Damir Mehic

Försvarare

Kari Arkivuo
Mattias Östberg
Mohammed Ali Khan
Emil Wahlström
Daniel Forsell
Tom Söderberg
Björn Anklev

Mittfältare

David Marek Frölund
Jonas Bjurström
Josef Karlsson
Peter Nyström
Jonas Henriksson
John Chibuike
Dominic Chatto
Rene Makondele
Simon Sandberg

Anfallare

Mathias Ranegie
Majeed Waris
Dioh Williams

BK Häcken grundades 1940 av ett gäng killar som ville spela fotboll. Sven-Agne Larsson var en av grundarna. Först skulle föreningen kalla sig BK Kick, men det var upptaget så istället döptes föreningen efter den häck man spelade bakom.

Häcken

Grundat år: 1940

Livenyheter från Sveriges största nyhetskällor

Tipsa en kompis

Tuesday 19 February

Miljonbud på allsvenska stjärnan: ”De är sugna”

Alexander Jeremejeff, 25, har gjort stor succé i BK Häcken.Men nu kan anfallaren vara på väg bort.Enligt GT:s uppgifter ligger det ett utländskt jättebud på bordet.Häckens prislapp? 15 miljoner kronor.– Jag har hört att folk tittar på mig och att de är sugna, säger Jeremejeff.

Tipsa en kompis

Saturday 16 February

Nannskog inför Svenska cupen: ”Finns tre favoriter”

Hammarby, Östersund eller Häcken. Där har ni lagen som gör upp om segern i Svenska cupen – om man ska tro SVT Sports expert Daniel Nannskog.
– Det handlar mycket om att komma åt den där Europacupplatsen, säger han.

Tipsa en kompis

Tuesday 12 February

16-åringen lämnar Häcken för Serie A

BK Häcken säljer ännu en ung kille till en stor Serie A-klubb.Enligt GT:s uppgifter är Elvis Lindkvist, 16, klar för Inter.Hisingsklubben får ett miljonbelopp för den offensive mittfältaren.–Det känns jättebra och ska bli väldigt kul, säger Lindkvist.

Tipsa en kompis

Sunday 10 February

Ahmed Yasins comeback i BK Häcken: ”Det var jäkligt skönt”

BK Häcken vann träningsmötet med Ubuntu Cape Town i Sydafrika.Och nyförvärvet Ahmed Yasin låg bakom segermålet.–Det var jäkligt skönt, säger han till GP.

Tipsa en kompis

Tuesday 5 February

Häcken vann – trots febern

Sex spelare är eller har varit sjuka.Men Häckens trupp räckte ändå till en 3–1-seger mot sydafrikanska topplaget Cape Town City på tisdagsförmiddagen.– Det var en utmaning att spela i värmen och tempot var ett annat än vad vi är vana vid, säger Häcken-tränaren Andreas Alm.

Tipsa en kompis

Friday 1 February

Häcken värvar – ny anfallare klar

BK Häcken värvar.På fredagen presenterade de anfallaren Kwame Kizito, 22, från Ghana.Han kommer senast från den libyska ligan.

Tipsa en kompis

Friday 1 February

Häcken värvar – ny anfallare klar

BK Häcken värvar.På fredagen presenterade de anfallaren Kwame Kizito, 22, från Ghana.– Vi har varit intresserade av Kizito en längre tid, säger Sonny Karlsson, sportchef i BK Häcken.Han kommer senast från den libyska ligan.

Tipsa en kompis

Thursday 31 January

Klart: Han blir ny klubbchef i Häcken

GÖTEBORG. Dennis Andersson lämnar uppdraget som klubbdirektör i BK Häcken efter tio år.Nu har Hisingsklubben presenterat sin nye klubbchef.Marcus Jodin – som tidigare varit marknadschef i klubben – får rollen.