Qviding bildades genom sammanslagning mellan BK Qviding och Fräntorps IF 1987. I listan över kända spelare i klubben lyser ett namn igenom: Dan Corneliusson.

2005 gick laget upp i Superettan med 15 egna produkter i truppen. Qviding FIF spelade för första gången i Superettan 2006. Man föll ur serien, men 2007 kvalificerade man sig för spel i Superettan 2008.

2007 tilldelades klubben Gunnar Nordahl-stipendiet på 15 000 SEK som årligen utdelas till en person eller klubb som ansetts ha främjät ungdomsfotbollen i Sverige.

Qviding

Grundat år: 1987

Livenyheter från Sveriges största nyhetskällor

Tipsa en kompis

Tuesday 6 November

Svensken sågas stenhårt: ”Inte råd med lyxspelare”

Tobias Sana lämnade Malmö FF för danska AGF.Han har gjort tre mål på åtta startmatcher den här säsongen men inför fredagens möte med Bröndby sågas han rejält.– Hans attityd sticker ut och man lägger märke till en spelare som slår ut med armarna och inte tar hemjobbet, säger den tidigare landslagsspelaren Stig Töfting som nu är expert hos Ekstrabladet.

Tipsa en kompis

Friday 12 October

”Jag vill göra Blåvitt till ett storlag igen”

IFK Göteborg sparkade Mats Gren tidigare i veckan och ersatte honom med Jonas Olsson. Samtidigt är både Hjalmar Jonsson och Hannes Stiller nya i ledarstaben.Nu uttalar sig Blåvitt-profilen Gustav Svensson om utvecklingen i klubben och chanserna till att återvända.– Självklart kommer det bli lite annorlunda nu med tanke på att jag haft kontakt med Mats Gren, säger Svensson.FÅ BÄST KOLL: Följ IFK Göteborg – direkt i Messenger

Tipsa en kompis

Thursday 11 October

Sparkades av kompisen – blir hans chef i Blåvitt

GÖTEBORG. För två år sedan fick Jonas Olsson, 48, sparken av Hannes Stiller, 40, i Ljungskile SK.Nu återförenas de båda när Olsson blir Stillers chef i IFK Göteborg.– Det är den världen vi lever i, konstaterar Jonas Olsson.

Tipsa en kompis

Wednesday 10 October

”Naturlig lösning, varit för mycket negativt”

GÖTEBORG/STOCKHOLM. IFK Göteborg agerar efter krisen.På en presskonferens meddelar klubben i dag att sportchefen Mats Gren får sparken.– Det har blivit oerhört mycket fokus på honom som person, något som också lett till mycket negativa rubriker kring föreningen, säger klubbdirektören Max Markusson.Han ersätts av Jonas Olsson.Dessutom kommer Hjalmar Jonsson och Hannes Stiller in som nya assisterande tränare.

Tipsa en kompis

Sunday 23 September

Ilskan – efter det regelvidriga målet

Everton skapade nog för att ta poäng.Men fick se sig besegrade av Arsenal efter två mardrömsminuter och ett regelvidrigt mål av Pierre-Emerick Aubameyang.– Det är solklart, säger Evertons tränare Marco Silva.Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Tipsa en kompis

Friday 14 September

Skandal i Premier League: Klubben kan få poängavdrag

Premier League-ledningen har startat en utredning av Everton.Anledningen är att klubben ska ha använt sig av otillåtna metoder under rekryteringen av tränaren Marco Silva.

Tipsa en kompis

Saturday 9 June

De vill köpa Lindelöf – för en jättesumma

Victor Nilsson Lindelöf har precis avslutat sin första säsong i Manchester United.Nu kan han lämna för en rival.Enligt Daily Mirror är Evertons nye manager Marco Silva redo att betala en jättesumma för att få över svensken.

Tipsa en kompis

Wednesday 6 June

Planen: Dumpa hela 12 spelare

Marco Silva är på plats i Everton.Men för att kunna värva spelare måste han först sälja - och enligt Daily Mirror kan Everton dumpa hela 12 spelare.