Försvarare

William Gallas

Mittfältare

Modric
Huddlestone
Aaron Lennon
Lennon
Gareth Bale

Anfallare

Adebayor
Peter Crouch

Tottenham är en av de framgångsrikaste klubbarna i den engelska fotbollshistorien och är en av de klubbar som precis ligger under "The Big Four" tillsammans med Newcastle United,det vill säga Liverpool FC, Arsenal, Manchester United och Chelsea.

När Tottenham vann FA-cupen första gången 1901 var man den första klubben som vann cupen utan att spela i den högsta divisionen. 1961 var klubben först på 1900-talet att vinna "The Double", det vill säga att vinna den högsta serien i England och FA-cupen samma år. Tottenham var också det första laget från Storbritannien som tog hem en stor Europeisk cuptitel, Cupvinnarcupen 1963. 1972 vann Tottenham, som första lag, UEFA-cupen.1983 blev Tottenham den första klubben i världen som introducerades på börsen.

Sedan 1950-talets början har Tottenhams ledstjärna och tradition varit att inte bara spela fotboll, utan även att fotbollen ska underhålla publiken, ett faktum som både fungerat som inspiration och ett tungt ok för klubben, särskilt i början av 2000-talet, när resultatet på fotbollsplanen inte kunde leva upp till förväntningarna; drömmen om klubbens fornstora dagar. På senare år har dock Tottenham börjat att röra sig mot den absoluta toppen igen, efter en period av rannsakan, där man omsorgsfullt byggt om klubbens organisation från grunden.

Tottenham

Grundat år: 1882

Livenyheter från Sveriges största nyhetskällor

Tipsa en kompis

Monday 3 December

Bryter sviten: Prisas som bäst i världen

En tio år lång svit är bruten.Årets vinnare av Ballon d'Or heter varken Leo Messi eller Cristiano Ronaldo.Han heter Luka Modric.

Tipsa en kompis

Monday 3 December

Sviten är bruten – Ballon d'Or till Luka Modric

Tio år i rad har en av Cristiano Ronaldo och Lionel Messi vunnit fotbollsvärldens mest prestigefyllda individuella pris, Ballon d'Or. Men nu är den sviten bruten. Mittfältaren Luka Modric utsågs till världens bästa herrfotbollsspelare efter att ha vunnit Champions League med Real Madrid och tagit sitt Kroatien till final.

Tipsa en kompis

Monday 3 December

På gränsen till oseriöst att ge priset till någon annan

Han har redan fått utmärkelsen The Best av Fifa, och nu har han även fått Ballon d’Or av France Football.Att Luka Modric ska hyllas för sina prestationer och inblandningen i sina lags dito råder det inga tvivel om.Men går det egentligen att argumentera för att han faktiskt är världens bästa fotbollsspelare?

Tipsa en kompis

Sunday 2 December

Lilla kroppen fylldes av känslor – de har fått liv

Idag fick vi se ett imponerande Arsenal vinna derbyt mot Tottenham.Det man tar med sig är dock glädjescenerna på arenan. Detta var dagen då Emirates Stadium fick liv.

Tipsa en kompis

Sunday 2 December

Galna vändningen i Londonderbyt

Tottenham besegrar nästan aldrig Arsenal på bortaplan.
I dag upprepade sig historien när Gunners vände 1-2-underläge till seger 4-2 i den andra halvleken.
Derbyt kantades av känslor, bråk och ett rött kort.

Tipsa en kompis

Sunday 2 December

Ovane hjältens tårar – efter galna derbyt

Arsenal var pressade mot ärkerivalerna Tottenham.Då klev en ovan matchhjälte fram och avgjorde hatmötet.

Tipsa en kompis

Sunday 2 December

Storbråk efter firandet i rivalernas hatmatch

Det blev riktigt starka känslor i Londonderbyt mellan Arsenal och Tottenham.Allt började med Eric Diers målgest riktad mot hemmapubliken.

Tipsa en kompis

Sunday 2 December

TV: Chelseas revansch efter förlusten i derbyt

1–3 i Londonderbyt borta mot Tottenham förra helgen gav Chelseas första förlust i säsongens Premier League.FÅ BÄST KOLL! Följ Chelsea – direkt i Messenger