Försvarare

William Gallas

Mittfältare

Modric
Huddlestone
Aaron Lennon
Lennon
Gareth Bale

Anfallare

Adebayor
Peter Crouch

Tottenham är en av de framgångsrikaste klubbarna i den engelska fotbollshistorien och är en av de klubbar som precis ligger under "The Big Four" tillsammans med Newcastle United,det vill säga Liverpool FC, Arsenal, Manchester United och Chelsea.

När Tottenham vann FA-cupen första gången 1901 var man den första klubben som vann cupen utan att spela i den högsta divisionen. 1961 var klubben först på 1900-talet att vinna "The Double", det vill säga att vinna den högsta serien i England och FA-cupen samma år. Tottenham var också det första laget från Storbritannien som tog hem en stor Europeisk cuptitel, Cupvinnarcupen 1963. 1972 vann Tottenham, som första lag, UEFA-cupen.1983 blev Tottenham den första klubben i världen som introducerades på börsen.

Sedan 1950-talets början har Tottenhams ledstjärna och tradition varit att inte bara spela fotboll, utan även att fotbollen ska underhålla publiken, ett faktum som både fungerat som inspiration och ett tungt ok för klubben, särskilt i början av 2000-talet, när resultatet på fotbollsplanen inte kunde leva upp till förväntningarna; drömmen om klubbens fornstora dagar. På senare år har dock Tottenham börjat att röra sig mot den absoluta toppen igen, efter en period av rannsakan, där man omsorgsfullt byggt om klubbens organisation från grunden.

Tottenham

Grundat år: 1882

Livenyheter från Sveriges största nyhetskällor

Tipsa en kompis

Saturday 15 June

Tottenhams önskelista – spanar in fyra spelare

CL-finalisterna vill bredda truppen

Tipsa en kompis

Thursday 13 June

Manchester Uniteds besked om Gareth Bale

29-åringen inte längre önskad av Real Madrid

Tipsa en kompis

Monday 10 June

Uniteds plan för att locka storstjärnan

Real Madrid vill göra sig av med Gareth Bale, han själv vill helst dock inte lämna Santiago Bernabéu.
Men nu hoppas Manchester United kunna locka den 29-årige stjärnspelaren med en saftig veckolön.

Tipsa en kompis

Saturday 8 June

Justin Edinburgh är död – Spurs i chock

Leyton Orient-tränaren Justin Edinburgh är död.Den forne Tottenham Hotspurspelaren blev 49 år, och hans tidigare klubb är nu i sorg.”Vi är djupt sorgsna och chockade”, skriver Tottenham på Twitter.

Tipsa en kompis

Wednesday 5 June

Eriksen: ”Jag vill pröva något nytt”

Tottenham ser ut att förlora en av sina största stjärnor.Dansken Christian Eriksen vill bort.– Jag vill pröva något nytt, säger han till Ekstrabladet.

Tipsa en kompis

Sunday 2 June

Hyllningen: ”Inte de smartaste i klassen”

MADRID. Tottenham tog sig till Champions League-final utan att köpa en enda spelare på 18 månader.En enorm bedrift enligt tränare Pochettino.– Vi är inte de smartaste i klassen, men inte de dummaste heller, säger han efter matchen.

Tipsa en kompis

Sunday 2 June

Stortalangen känslosam: ”Jag är ju bara en simpel Liverpoolgrabb”

Unge Trent Alexander-Arnold, 20, stod tillsammans med målskytten Mohamed Salah efter Champions League-segern mot Tottenham.
Arnold såg tagen ut där han stod på planen.
– Jag har svårt att se mig som en legendar. Jag är ju bara en grabb från Liverpool som får vinna Champions League. Mina drömmar har gått i uppfyllelse, säger han i Viasats sändning.

Tipsa en kompis

Saturday 1 June

I kväll fanns det bara seger för Liverpool

MADRID. Fram tills den här finalen hade Tottenham vägrat dö.Men när Liverpool gjorde allting rätt och tråkade ut hela världen på köpet kunde de till slut inte andas längre.Och Liverpool är mästare igen.