Försvarare

William Gallas

Mittfältare

Modric
Huddlestone
Aaron Lennon
Lennon
Gareth Bale

Anfallare

Adebayor
Peter Crouch

Tottenham är en av de framgångsrikaste klubbarna i den engelska fotbollshistorien och är en av de klubbar som precis ligger under "The Big Four" tillsammans med Newcastle United,det vill säga Liverpool FC, Arsenal, Manchester United och Chelsea.

När Tottenham vann FA-cupen första gången 1901 var man den första klubben som vann cupen utan att spela i den högsta divisionen. 1961 var klubben först på 1900-talet att vinna "The Double", det vill säga att vinna den högsta serien i England och FA-cupen samma år. Tottenham var också det första laget från Storbritannien som tog hem en stor Europeisk cuptitel, Cupvinnarcupen 1963. 1972 vann Tottenham, som första lag, UEFA-cupen.1983 blev Tottenham den första klubben i världen som introducerades på börsen.

Sedan 1950-talets början har Tottenhams ledstjärna och tradition varit att inte bara spela fotboll, utan även att fotbollen ska underhålla publiken, ett faktum som både fungerat som inspiration och ett tungt ok för klubben, särskilt i början av 2000-talet, när resultatet på fotbollsplanen inte kunde leva upp till förväntningarna; drömmen om klubbens fornstora dagar. På senare år har dock Tottenham börjat att röra sig mot den absoluta toppen igen, efter en period av rannsakan, där man omsorgsfullt byggt om klubbens organisation från grunden.

Tottenham

Grundat år: 1882

Livenyheter från Sveriges största nyhetskällor

Tipsa en kompis

Wednesday 14 February

Ilskan: ”Vi förlorade faktiskt inte med 0-8”

Juventus tappade en tidig 2-0 ledning till 2-2 i hemmamatchen mot Tottenham. Efter matchen var Max Allegri arg på frågorna på från journalisterna.– Det blev 2-2, inte 0-8, fick Allegri ur sig ilsket på presskonferensen.

Tipsa en kompis

Tuesday 13 February

Det spelar ingen roll – de skulle stängt det här

Juventus kom ut på planen och visade var skåpet skulle stå.Det stod kvar i åtta minuter.Sedan slog ett urstarkt Tottenham sönder det skåpet, och snickrade ihop ett eget.

Tipsa en kompis

Tuesday 13 February

Mardrömsstart för Tottenham

Gonzalo Higuain ser ut att frälsa sitt Juventus i CL-åttondelen.Mot Tottenham smällde han nämligen in två mål de första två minuterna.– Det är en makalös mardrömstart för Tottenham, säger Glenn Strömberg i TV6.

Tipsa en kompis

Tuesday 13 February

Hyllningen: ”Kane lika bra som Messi och Ronaldo”

Juventus tar emot Tottenham i kvällens Champions League-batalj. Den italienske veteranen Giorgio Chiellini uttalar sig nu om Harry Kane och han är ett fan av britten.– Kane är en av de bästa i världen, han är uppe på nivån med Messi, Ronaldo och Neymar, säger Chiellini inför matchen.

Tipsa en kompis

Tuesday 13 February

Ryan Mason tvingas sluta – omedelbart

Ryan Mason drabbades av en allvarlig skallskada i en match mot Chelsea under 2017. Nu tvingas Hull-mittfältaren och den förre Tottenhamspelaren att lägga skorna på hyllan.

Tipsa en kompis

Saturday 10 February

CL i fara – efter Spurs uppvisning

Här avgör Harry Kane London-derbyt mot Arsenal.I början av den andra halvleken nådde Tottenhams anfallare högst och satte matchens enda mål bakom Petr Cech.Därmed tog Tottenham en blytung seger medan Arsenal nu riskerar att missa spel i Champions League även nästa år.Se målet i spelaren ovan.

Tipsa en kompis

Friday 9 February

Kyliga passningen till Wenger i debatten

Arsene Wenger levererade en sylvass pik till Harry Kane och Dele Alli efter de påstådda filmningarna mot Liverpool.Nu tar sig Tottenhamtränaren Mauricio Pochettino an kritiken.
– Det handlar inte om engelsmän, utan det finns naturligt i sporten fotboll, säger Pochettino.

Tipsa en kompis

Friday 9 February

Wengers syrliga pik till rivalens stjärnor

Tottenhamspelarna Harry Kane och Dele Alli anklagades för att vara filmare efter matchen mot Liverpool.Nu ger sig Arséne Wenger in i diskussionen och levererar ett vasst svar.
– Engelsmännen har blivit mästare på att filma, säger Arséne Wenger till brittisk media.